Prečo problém musí vyriešiť až požiar?

12.9.2022
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Vo vnútrobloku na Znievskej už 10 rokov chátrajú budovy bývalej škôlky a Strednej školy obchodu a podnikania. Večer sa odtiaľ pravidelne ozýva vresk asociálov, miestni sem často volajú policajtov. Koncom augusta tam už po niekoľký raz horelo.

Vnútroblok je pekný, len v lete je to tam doslova nebezpečná zóna. Je to o to smutnejšie, že sa areál nachádza v tesnej blízkosti ZŠ Budatínska a detských ihrísk. Po okamžitej asanácii, aby sa predišlo ďalšiemu požiaru, volala už minulý rok jedna z poslankýň. Nedočkala sa. Župa, ktorej budova na Znievskej 2-4 patrí, už v roku 2020 informovala, že má pripravenú architektonickú štúdiu premeny priestoru na centrum pre dospelých autistov a pripravuje projektovú dokumentáciu. Z plánov zatiaľ nie je nič. „Pevne veríme, že nočný požiar prispeje k čo najskoršej sanácii a revitalizácii areálu,“ píše petržalská samospráva na svojom webe. Je smutné, že sa o vyriešenie situácie musí postarať požiar...

Miestny úrad sa snaží rovnakému scenáru vyhnúť na Znievskej 26, kde sa rovnako chátrajúci areál snaží premeniť na funkčný priestor. Možno aj vďaka Lidl Čistinke. Hlasovať je možné ešte do 25. septembra. Pridáte sa?
(pn)

Páčil sa vám článok?