Mestská pláž Tyršák je opäť otvorená, ponúka niekoľko noviniek

26.5.2022
0

Zdroj: Tyršák

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia a návštevníci hlavného mesta môžu opäť oddychovať na mestskej pláži Tyršák. Tento štvrtok 26. mája otvorila svoje brány pre všetkých, ktorí hľadajú aktívny oddych, kultúru či leňošenie na pláži.

Mestská pláž ponúkne tento rok niekoľko noviniek. Medzi nimi zväčšenie detskej pieskovej zóny s novým ihriskom. Aktivity pre najmenších doplní aj trampolínové centrum. Mestská pláž na Tyršáku sa „zazelení“ aj vďaka trávnatým plochám, kvetom a živému plotu, ktorý obkolesí areál.

Od 26. mája je pláž otvorená pre všetkých bezplatne a návštevníci ju budú môcť využiť do začiatku októbra. Organizátorom tohto konceptu je eventová agentúra Institute of promotion a záštitu nad Tyršákom opätovne prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Zdroj: Tyršák

Ako nás ďalej informoval Michal Krnavec zo spomínanej agentúry, pre návštevníkov, ktorí vyhľadávajú aktívny oddych, budú k dispozícii ihriská na plážový volejbal. Novinkou je mini futbalová aréna a priaznivci jogy sa môžu tešiť na pravidelné hodiny jogy a to všetko zadarmo. Pre tých, ktorí sa radi dozvedajú niečo nové, sú pripravené diskusie s Denníkom SME, BRAINEE a Hovorme bez obalu na aktuálne témy, či séria prednášok cestovateľského kina. Tyršák aj tento rok ožije hudbou. Okrem pravidelných DJ setov si návštevníci užijú aj koncerty. Nebudú chýbať ani detské predstavenia a program doplnia vedomostné kvízy a letné kino.

Aj tento rok sa bude Tyršák niesť v znamení podpory lokálnych umelcov a dizajnérov. Nielen vizuálne doplnia priestor pláže objekty ako Pičus od Viktora Freša a Galéria Archipelágo s pravidelnými výstavami. Súčasťou mestskej pláže bude aj víkendový Pop-up Urban Market.

Pokiaľ ide o jedlo a pitie, v doobedných hodinách je pripravený kaviarenský koncept rannej kávy s teplým croissantom. Okrem plážového baru s ponukou nápojov tu nájdu návštevníci aj food zónu s priestrannou terasou.

Zdroj: Tyršák

Všetok bioodpad, ktorý sa na pláži vyprodukuje, bude kompostovaný a samozrejmosťou bude aj triedenie a separácia odpadu. Každá prevádzka využíva kompostovateľný riad a zálohované poháre. Zeleň na Mestskej pláži je zalievaná aj dažďovou vodou.

Mestská pláž Tyršák bude pre všetkých otvorená do 2. októbra a od polovice novembra otvorí svoje brány Zimný Tyršák s vianočnou atmosférou.

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?