Petržalský starosta Hrčka má opäť Covid, prekvapením bola PCR pozitivita po viacerých negatívnych antigénoch!

11.11.2021

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Starosta petržalskej samosprávy včera večer (10.11.) na sociálnej sieti informoval, že mu bolo potvrdené ochorenie Covid-19 už druhýkrát, prvý raz ho dostal na Vianoce v roku 2020. Dlho si však myslel, že je negatívny, čo mu potvrdzovali aj antigénové testy, následne mu PCR test ukázal, že je pozitívny.

Hrčka spresnil, že plne zaočkovaný je od polovice júna 2021 a to vakcínou od spoločnosti Moderna. Ako uviedol na sociálnej sieti, pociťuje aj príznaky. Jedným z nich je nádcha, čo však ako sám tvrdí, ako silný alergik má každú chvíľu a druhým kašel, ale ten na striedačku mali za posledné tri týždne jeho obe deti.

"Čo ma najviac prekvapilo, je, že mám za posledné štyri dni 2x oficiálny negatívny anitgénový test (sobota poobede 6.11. a utorok večer 9.11.) a 6x negatívny antigénový samotest za posledných 24 hodín tromi rôznymi druhmi antigénových testov (včera poobede 3x po tom čo prišla info, že niekto v našom poole bol pozitívny a dneska poobede 3x, po tom čo mi prišiel prvý výsledok PCR testu)," prekvapene upozornil starosta. Podľa jeho slov bol pozitívny už včera ráno (v utorok 9.11. pozn red.), kedy bol testovaný poolovým spôsobom a všetci  vyšli na antigéne negatívne, preto si všetci dali urobiť PCR a iba jeho test vykázal pozitivitu.  Preto podľa jeho výpočtov mohol byť pozitívny už skôr, ale po troch antigénových testoch (jeden oficiálny a dva samotesty rôznymi typmi) ako tvrdí "som sa asi mylne domnieval, že to nie je COVID," vysvetlil celú situáciu Hrčka.

​"Snažím sa všetkých, s ktorými som bol v kontakte informovať. Ak by som na niekoho zabudol, píšem to radšej aj sem. Poučenie na záver, v mojom prípade a môže to byť prípad aj iných ľudí má antigenový test absolútne nulovú výpovednú hodnotu. Mrzí ma, ak som tým niekomu spôsobil problém," dodal na záver petržalský starosta.

(nc)

Páčil sa vám článok?