Veľký Draždiak má opäť o čosi čistejšie dno - vylovili z neho aj 10-metrovú tyč!

27.9.2021

Zdroj: koláž abn - MČ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Jazero Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke má opäť o čosi čistejšie dno. Postarali sa o to koncom minulého týždňa potápači, ktorí z neho vytiahli množstvo menšieho komunálneho odpadu, ale aj približne desaťmetrovú tyč, ktorá bola zrejme pozostatkom z výstavby sídliska. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.

"Dobrou správou je, že na základe množstva vyzbieraného odpadu považujú pracovníci oddelenia životného prostredia mieru znečistenia za stabilizovanú. Vďaka ohľaduplnosti obyvateľov i periodickému čisteniu jazera je množstvo odpadu na dne v porovnaní s minulosťou výrazne nižšie," konštatuje samospráva.

V rámci menšieho komunálneho odpadu povyťahovali potápači napríklad sklenené črepiny, fľaše, plasty, ale tiež rôzne rybárske náčinie, akým sú nebezpečné silóny či háčiky. "Odpad bol pokrytý ostrými ulitami, ktoré predstavujú pre kúpajúcich sa občanov nebezpečenstvo v podobe možných rezných poranení končatín," upozorňuje mestská časť, ktorá v spolupráci s potápačmi čistí pravidelne Veľký Draždiak i Chorvátske rameno.

(TASR)

Páčil sa vám článok?