Hromadná nehoda na Einsteinovej: Dopravu museli v oboch smeroch diaľnice zastaviť

28.5.2021
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Petržalke na Einsteinovej ulici došlo v piatok podvečer k pomerne neobvyklej nehode. Policajti dopravu v úseku v oboch smeroch diaľnice zastavili a odklonili.

Podľa prvých informácií hrozilo, že z kamióna vypadnú osobné autá, ktoré prevážal. Stalo sa však oveľa viac, išlo o nehodu viacerých vozidiel. 

"Dnes 28.5.2021 krátko po pol piatej hodine nahlásená dopravná nehoda dvoch kamiónov na 2km – D1. Zasahujúci hasiči vykonávajú protipožiarne opatrenia a asistujú na mieste udalosti Záchrannej zdravotnej službe. Komunikácia na D1 je obmedzená," informovali nás o nehode z operačného strediska hasičov. 

Zdroj: Marián Dekan

Na mieste zasahovalo osem hasičov s dvomi kusmi techniky. 

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Podrobnejšie nás následne o nehode informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. "Dnes krátko pred 16.45 h sme na linke 158 prijali informáciu o vážnej dopravnej nehode na diaľnici D1 v úseku 2 km v smere na Prístavný most. Podľa doterajších informácií z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke kamióna prevážajúceho osobné motorové vozidlá, a osobných motorových vozidiel Škoda Octavia, Volkswagen a Ducato. Pri zrážke došlo k nárazu nákladného vozidla do protihlukovej steny. Z uvedeného dôvodu je diaľnica D1 v smere do Trnavy neprejazdná v oboch smeroch," priblížil.

Podľa našich informácií najskôr kamión zozadu vrazil do jedného z osobných áut, ktoré odhodilo do ďalšieho a došlo k reťazovej nehode. 

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Pri hromadnej nehode, ktorá sa stala v piatok pred 17.00 h na začiatku diaľnice D1 v bratislavskej Petržalke, sa zranili tri osoby - muž a dve deti. "Našťastie nešlo o život ohrozujúce zranenia," informovala TASR hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. "Po ošetrení na mieste ich záchranári previezli do nemocnice," doplnila.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Odklon dopravy bol vedený cez Einsteinovu ulicu výjazd na Prístavný most, premávka bola usmerňovaná bratislavskými dopravnými policajtmi.

(ms) 

Páčil sa vám článok?