BEDEKER GURMÁNA: Obed na tri kliky, spolu s bonusom, ktorý mnohých prekvapí

7.2.2021

Zdroj: mh

Páčil sa vám článok?

Dobré jedlo poteší aj dušu, náladu nám často zlepší už len to, že si doprajeme gurmánsky zážitok z inej, nie z našej vlastnej kuchyne. Preto napriek obmedzeniam korony pokračujeme v testovaní reštaurácií. Tentoraz sme si vyhliadli Berg neďaleko petržalského kúpaliska Matadorka.

Jedlo si tu objednáte telefonicky aj online, donáška (1 €) má však chybičku, rozvoz robia iba v rámci Petržalky. Ak ste teda z iného konca mesta, musíte si objednávku sami vyzdvihnúť v reštaurácii. Nám to však stálo zato. V priebehu troch dní sme vyskúšali dohromady osem jedál - z denného menu aj bežného jedálnička, pre dospelých aj deti - a sklamaní sme rozhodne neboli.

Z denného menu (6,90 €)

V pondelok sme si vybrali na obed Šošovicovú polievku, kurací rezeň, opekané zemiaky, broskyňový kompót. Objednanie online bolo úplne bez problémov, na tri kliky, a kuriér prišiel rýchlo, takže jedlo priniesol ešte teplé. Polievka bola poctivá, hustá, so zeleninou, zemiakmi aj klobáskou, dokonca s hríbmi. Jemne pikantná, ochutená akurát. Rezeň bol štandardný, čisté lahodné mäsko, a veľkosť ako pre dvoch. Opekané zemiaky prichutené bylinkami nás príjemne prekvapili, potešil aj broskyňový kompót, takýto bonus nie je samozrejmý v každej reštaurácii.

Zdroj: in

Šošovicová polievka, kurací rezeň, opekané zemiaky a broskyňový kompót - menu naozaj chutné. 

Vo štvrtok sme mali Číru zeleninovú polievku a pečené bravčové rebierka s cesnakovou bagetou, nakladanou zeleninou a čili omáčkou. Obed sme si objednali tentoraz telefonicky na presný čas a tak nám ho aj priviezli. Polievka chutila diétne, zato rebierka boli výborné, mäska dosť, bolo jemné a šťavnaté, nie veľmi mastné. Spolu s chrumkavou bagetou, sladkasto-korenistou omáčkou a kyslým mixom (baranie rohy, uhorka, feferónka) nám urobili radosť.

Zdroj: ac

Polievka chutila dosť diétne, zato pečené bravčové rebierka boli fajn.

V piatok bola v ponuke Mrkvová polievka so zázvorom a čili, ku ktorej sme si vybrali dve rôzne hlavné jedlá. Krémová polievka bola výborná, príjemne pikantná. Potešila aj Sviečková na smotane s knedľou - mäsko jemné a omáčka poctivá, pripravená s veľkým množstvom zeleniny, na náš vkus síce slanšia, ale chutná. Knedľa však trochu zaostávala, bola drobivá, trúsila sa.

Zdroj: mh

​Sviečková na smotane - mäso aj omáčka boli skvelé, knedľa trochu zaostávala.

Dali sme si tiež Bravčový tokáň. Nakrájané kúsky mäsa boli mäkké a šťavnaté, kyslastú omáčku chuťovo pekne dopĺňala ryža. Porciu sme ani nedojedli, taká bola sýta.

Zdroj: mh

​Bravčový tokáň s ryžou sme ani nedojedli, porcia bola sýta.

Z detského menu (4,90 €)

Ak deťom objednáte Vyprážaný syr s domácou tatárskou omáčkou, dostanete porciu ako pre dospelého. A chutnú. Syr bol kvalitný, držal konzistenciu, vôbec sa neroztekal. Aj hranolčeky chutili veľmi dobre, zjavne boli domáce, tak ako „tatarka“ - prvý dojem z nej bola sladšia chuť, ktorá postupne prechádzala do pikantnejšej.

Zdroj: mh

Vyprážaný syr s domácou tatárskou omáčkou a hranolčekmi bola tiež dobrá voľba.

Vyprážaný kurací rezeň ako druhé detské menu bol tiež riadny kus mäsa. Poctivý, nie tenký ako papier, perfektne šťavnatý  a jemnučký, no lahoda krájať. Hranolčeky boli rovnako skvelé ako v prípade vyprážaného syra.

Zdroj: mh

Vyprážaný kurací rezeň - dostatočná porcia aj pre dospelého.

Z jedálneho lístka

Kuracie prsia plnené slaninkou, podávané s restovanou cviklou a zemiakovou kašou (9,90 €) sme si chceli objednať deň vopred online, no akosi to nešlo. Pani v telefóne vysvetlila, že nám jedlo bez problémov objedná ona. Prišlo ešte teplé, pekne zabalené, nič nebolo rozliate. Do plusu dávame aj omáčku a veľkosť porcie. Mäsko bolo veľmi fajn, dobre ochutené, prekvapilo nás množstvo slaniny. Zemiaková kaša bola skôr sladšia, ale nesmierne chutná, žiaden polotovar. Cvikla bola tiež výborná, a najmä čerstvá. Príjemným bonusom bol kokosový koláčik – až neskôr sme si na webstránke všimli, že ho dávajú k jedlám objednaným 24 hodín vopred.

Zdroj: CŠ

​Ku kuracím prsiam so slaninkou a zemiakovou kašou sme dostali nečakaný bonus - kokosový koláčik.

Hovädzí stroganov (13,90 €) - restované kúsky hovädzej sviečkovice na slaninke, cibuľke, šampiňónoch a kyslej uhorke v horčicovo-smotanovej omáčke - bola rovnako dobrá voľba. Jemne restované mäsko sa až rozpadávalo na jazyku, skvelá bola tiež omáčka, dosť výrazne sme vnímali huby, čo sme rovnako ocenili... Aj ryža ako príloha nám úplne vyhovovala. A porcia taká, že by uspokojila i veľkého jedáka.

Zdroj: kh

Hovädzí stroganov bola porcia ako pre dvoch.

Naše hodnotenie: ****

Maximum: *****

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?