BEDEKER GURMÁNA Aj veľký food court v obnovenom Priore doplatil na koronu

13.1.2021
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Nový food court v obchodnom dome Prior na Kamennom námestí lákal od svojho otvorenia vlani v septembri na špeciality rôznych medzinárodných kuchýň. Ponúkať ich malo najmenej 14 gastroprevádzok, keď však dnes vojdete dnu, bude vám smutno.

Do foodcourtu, ktorý je jedným z najväčších v Bratislave, sme zašli minulý štvrtok na obed a zistili, že pandémia koronavírusu urobila svoje. Fungovali len tri gastroprevádzky a podobne to môže vyzerať aj dnes. Ale vybrať sa dá.

Pravidlá sú rovnaké ako v reštauráciách: ani tu sa nemôžete k jedlu posadiť, buď vyjdete na poschodie OD Prior sami a dáte si ho zabaliť, alebo využijete donáškovú službu. Odhadli sme, že záujem o donášku je dosť veľký, v čase nášho testovania sa tu kuriéri striedali často.

O veľkorysosti ponuky sa však nedá hovoriť. Na výber sme mali len špeciality dvoch vietnamských gastroprevádzok a v tej tretej výlučne kuracie mäso v rôznych variáciách. Aj za to málo sme však boli vďační, zmena po dojedaní vianočných dobrôt prišla v ten pravý čas.

Zdroj: Marián Dekan

Napriek obmedzenej ponuke pre koronu sme vo food courte videli dosť zákazníkov. 

Hoci aj v prípade tohto food courtu ide v princípe o „rýchle jedlo“, ceny nie sú úplne nízke. Rátajte tiež s tým, že si priplatíte za balenie – nielen za box, ale aj za tašku, do ktorej vám ho vložia. Takže možno zistíte, že kompletné menu v tej „vašej“ reštaurácii by bolo lacnejšie... Ale tieto úvahy nás netrápili.

Začali sme polievkou Pho Chay (5,90 €) a konštatujeme, že bola skvostná. Je to vegetariánska verzia obľúbenej vietnamskej polievky, v ktorej sme mali okrem ryžových rezancov a sójových klíčkov tofu, ázijské huby, plátky červenej cibule aj mladú cibuľku. K tomu všetkému sme si navyše vyžiadali čili omáčku. Chuť polievky bola lahodná, sladkastá, a práve vďaka pridanému čili pikantná presne tak, ako nám to vyhovovalo. Tento zážitok nás vyšiel vrátane misky (0,50 €) a papierovej tašky (0,20 €) na 6,60 €, ale nebolo čo ľutovať. Okrem toho, porcia bola obrovská, dosť aj pre dvoch.

Zdroj: ac

Pho Chay je vegetariánsla verzia obľúbenej vietnamskej polievky.

Ďalšia vietnamská špecialita, na ktorú sme vsadili, bola Com Rang Bo (5,80 €), čo je pražená ryža s mäsom podľa výberu. My sme si zvolili hovädzie, ale môžete ho vymeniť za kuracie alebo krevety, aj za tofu. Ryža so zeleninou, hráškom, sójovými klíčkami, hubami a cibuľkou bola predovšetkým dobre upražená a výborne ochutená - nič pikantné, skôr lahodné, chuťovo jemné. Tenké plátky mäsa však boli miestami na náš vkus tvrdšie a trochu nás zamotal aj účtovný doklad.

Najskôr sme účet nedostali s vysvetlením, že až keď nám pripravia jedlo... potom nám dali jedlo bez účtu... a nakoniec (keď sme si účet opäť vypýtali) sme navyše zaplatili položku "taška" (0,20 €), ktorú sme však nedostali. Aj tento zmätok však pripisujeme korone, vnímali sme, že predajca kontinuálne vybavuje nielen našu objednávku, ale okrem nej veľa ďalších objednávok v rámci donášky. Aby sme to skrátili: dohromady nás tento obed vyšiel 6,50 € a celkom sme si pochutili.

Zdroj: ac

Hovädzie mäso v ​Com Rang Bo môžete vymeniť za kuracie či tofu.

No a nevynechajme Bun Bo Nam Bo (7,20 € s balením), čiže kúsky hovädzieho, ryžové rezance, kopec zeleniny (uhorka, mrkva, šalát), sójových klíčkov aj arašidov a k tomu rybacia vietnamská omáčka. Táto výživná a pritom ľahká špecialita bola dobre vychutená vietnamskými bylinkami, zelenina čerstvá, mäsko mäkučké, lákavý bol aj „vizuál“, hoci uložený v plastovej miske... Ale pozor, ak nemáte radi oriešky, nie je to nič pre vás.

Zdroj: Marián Dekan

​Bun Bo Nam Bo je chutné, výživné a ľahké jedlo.

Kuracie prsia na karí (5 € s balením) boli klasikou, ktorá nás neohúrila, ale ani nesklamala. Ako prílohu sme si zvolili ryžu, no na výber sme mali tiež pečené zemiaky a cestoviny. Mäsko mäkké, osvedčená kombinácia s karí omáčkou fajn, škoda len, že nám z nej nepridali viac. Čakali sme, že kuracie prsia budú suchšie, no mýlili sme sa, aj hrubšie kúsky boli šťavnaté. A porcia obrovská!

Zdroj: ac

​Kuracie prsia na karí bola porcia aj pre dvoch.

K inej kuracej delikatese, stehienkam naloženým v teriyaki omáčke (5 € s balením) sme si ako prílohu zvolili opekané zemiaky, hoci aj ryža by bola dobrá voľba. Od kulinárskeho zážitku však bolo ďaleko. Mäso išlo ťažko od kosti, navyše bolo pri kosti ešte červené... 

Zdroj: Marián Dekan

​Kuracie stehienka v teryiaki omáčke nás sklamali.

Nenadchli nás ani opekané zemiaky pripravené v korení, niektoré boli pripečené. Proti šalátu coleslaw, ktorý bol ďalšou prílohou, sme však nemali žiadne výhrady.

(bn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie