Zimný Tyršák sa ujal: V nedeľu večer sa tu vytvoril takýto rad na vstup

22.11.2020
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Zavreté reštaurácie a zrušené vianočné trhy spôsobili, že ľudia hľadajú miesta, kde by aspoň čiastočne mohli stráviť príjemný večer pripomínajúci staré bezkoronové časy. Zdá sa, že im ich najnovšie poskytuje Tyršák na Tyršovom nábreží.

Keď sme sa dnes večer zastavili pri Tyršáku, pred jeho vstupom, (vstup  je bezplatný), sa vytvoril dlhý rad. Jedným z opatrení proti šíreniu koronavírusu je totiž aj obmedzený počet návštevníkov. Keď sa kapacita naplní, pri bráne vpustia ďalšieho návštevníka iba vo chvíli, keď niekto vychádza. Je tam obmedzený vstup. "Najhoršie to bolo, pokiaľ ide o čakanie, v piatok. To bolo naozaj plno," prezradili nám pri bráne.

"Zimný Tyršák už tradične ponúkne dobré jedlo a pitie - vrátane predvianočnej klasiky ako cigánska pečienka, lokše, varené víno, či punč. Zimná edícia však prinesie oveľa viac. Vďaka spojeniu s legendárnym Urban Marketom sa počas decembra na Tyršáku vystrieda niekoľko známych značiek, ktorých výrobky si budú môcť návštevníci zakúpiť priamo na mieste. Vďaka spolupráci s ÚĽUV návštevníci na Tyršáku nájdu zastúpenie tradičných ľudovo-umeleckých výrobkov. Aj kúpou ručne vyrobeného vianočného darčeka s príbehom spolu podporíme slovenskú tvorbu, našich umelcov, dizajnérov, výrobcov a remeselníkov," ohlasovali zimný Tyršák organizátori.

FOTOGALÉRIA (Tyršák 22. novembra 2020):

Tyršák je otvorený vo všedné dni medzi 15:00 až 22:00 hodinou a cez víkendy v čase od 12:00 do 22:00 hodiny.

(ms)

Páčil sa vám článok?