Váš názor: Rezidenčné parkovanie v Petržalke je nevýhodné pre rezidentov...

27.7.2020

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Do redakcie nám počas víkendu prišiel otvorený list, ktorý bol adresovaný starostovi Petržalky, primátorovi Bratislavy, mestských a miestnym poslancom ako aj redakcii Bratislavských novín. Jeho autor upozorňuje na ďalšiu formu zárobkovej činnosti mestskej polície v súvislosti s rezidenčným parkovaním...

Počas dovolenky som zaregistroval v médiách ako mestská polícia (MP) na Rusovskej ceste v Petržalke pokutuje vodičov za jazdu v bus pruhu. K tomu by som dodal, že značenie je slabé a pre lepšiu informovanosť by sa malo zrealizovať aj vodorovné značenie. Na moje prekvapenie som sa po návrate z dovolenky dozvedel od susedov, že podobnú zárobkovú činnosť realizuje MP v Petržalke na parkoviskách rezidentov. My obyvatelia Petržalky sme sa na základe nového parkovacieho systému riadne zaregistrovali elektronicky v systéme ešte v októbri 2019 a ani vo sne by nám nenapadlo, že na parkoviskách, ktoré by nás mali zvýhodňovať zrazu údajne môžeme parkovať iba v modrom vodorovnom značení. Ani zvislé dopravné značenie na vstupe na parkovisko viď. príloha také niečo nenariaďuje.

Zdroj: R.F.

Možno je také niečo vo VZN Mestskej časti, ale ruku na srdce, komu by to napadlo. Takisto návštevník, ktorý si chce zaplatiť, tak také niečo nezistí z dopravného značenia. Pán Vallo na stretnutí k Tyršáku povedal, že cesty v Bratislave sa nedajú nafúknuť a v Petržalke to platí dvojnásobne. Tu chýba niekoľko tisíc parkovacích miest vonku, stavba parkovacích domov je v nedohľadne a miesto toho, aby sa to zlepšilo, tak si Mestská časť a MP urobili zárobkovú činnosť na úkor nás občanov, ktorí by sme si aj zaplatili za parkovanie, ale aké? Čo je podstatou rezidenčného parkovania? Aby rezident po príchode domov mal kde zaparkovať. Všetci vieme aká je skutočnosť, pravidelne krúžime, aby sme niečo našli. A  keď sa to podarí, tak príde MP a dá vám papuču. Uznajte, je to normálne? Upresním, že sa jedná o parkovisko na Pifflovej - Černyševského za bývalou Minoltou. Tridsať rokov tu parkujeme aj na miestach, ktoré nie sú teraz vyznačené modrým vodorovným značením a doteraz to nikomu nevadilo, ani štátnej polícii. Možno myšlienka bola dobrá, aby sa neparkovalo divoko, pritom aj cestná vyhláška povoľuje parkovanie na chodníku po dodržaní podmienok. Môžem garantovať, že u nás to bolo doteraz na rozdiel od iných častí Petržalky celkom dobré, pokiaľ sem minulý týždeň neprišla pokutovať MP, z čoho sme boli všetci zaskočení. 

Stačí ak vyjdete z parkoviska pre rezidentov a tam je už možné všetko. Dobre vieme, že rezidenčné parkovanie v Petržalke je na začiatku a ostáva toho ešte veľa urobiť. Po celom dokončení by som to chápal, ale v súčasnej situácií, keď je vyznačená iba časť Petržalky to beriem ako vydieranie nás rezidentov, ktorí sme splnili všetky podmienky na parkovanie.
Touto cestou by som rád všetkých zodpovedných požiadal v mene všetkých občanov, aby nás aj naďalej nechali parkovať tak ako doteraz až do konečného riešenia rezidenčného parkovania v Petržalke. Rád by som ešte dodal, že sme boli ubezpečení, že pre rezidentov budú parkovacie miesta výhodnejšie ako pre nerezidentov. U nás je to naopak, tu sa vyznačili parkovacie miesta pre rezidentov v odľahlých rizikovejších častiach a nerezidenti parkujú na lukratívnych  miestach priamo pred domom.
Za kladné a rýchle vybavenie môjho podnetu v mene všetkých občanov našej lokality vopred ďakujem.
S pozdravom
Foldeš Róbert
Bratislava
Páčil sa vám článok?