Bratislava bude mať od piatka novú mestskú pláž

17.6.2020
0

Zdroj: Institute of Promotion

Páčil sa vám článok?

Náhrada za zrušenú Magio pláž už prichádza. Nová mestská pláž v priestranstve medzi divadlom Aréna a Starým mostom otvorí svoje brány pre návštevníkov už v piatok 19. júna. Otvárací piatkový večer sa bude niesť vďaka spojeniu s Nu Spirit Club v znamení klubovej atmosféry.

Nová pláž vznikla na doteraz nevyužívanom priestranstve medzi divadlom Aréna a Starým mostom a ponesie názov Tyršák, vychádzajúci zo samotnej lokality pomenovanej po Miroslavovi Tyršovi. Nová pláž ponúkne podľa organizátorov návštevníkom viacúčelové športové ihrisko na plážový volejbal, plážový tenis a plážový futbal, pláž s bielym pieskom a plážovým barom, kultúrne vyžitie a množstvo sprievodných aktivít.

Na tvorbu priestrannej pieskovej zóny bolo použitých 650 ton piesku, čo je približne 45 nákladných áut. Na oddych je pripravených 250 ležadiel, plážovú atmosféru má dotvoriť aj množstvo zelene a na osvieženie počas horúcich dní sú pripravené aj hmlové brány a rozprašovače vodnej hmly. Okrem ihriska na plážový volejbal sa návštevníci budú môcť rozhýbať aj na nadrozmernej hojdačke, ktorá zároveň poslúži ako netradičný photopoint s panoramatickým výhľadom na Bratislavu a Bratislavský hrad.

Okrem plážového baru tu nájdete aj špeciálnu food zónu s konceptmi Yeme, Marinela, Edokin, Al Trivio a NYC Corner.

Pre deti je pripravená detská piesková zóna a počas leta na pláži nájdu množstvo atrakcií a kolotočov.

Návštevníci sa môžu tešiť v priebehu leta aj na DJ-ov, prednášky a ďalší sprievodný program pre všetky vekové kategórie. Slovenské kapely a ich fanúšikovia zase nájdu na Tyršáku samostatnú koncertnú zónu.

Vstup na pláž, ležadlá a športoviská budú pre všetkých k dispozícii bezplatne. Mestskú pláž budú môcť návštevníci využiť podľa počasia až do konca septembra.

Záštitu nad Tyršákom prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo, organizátorom je Institute of Promotion

Tyršák v číslach:

Piesková plocha: 650 ton piesku / 45 nákladných áut

Počet ležadiel: 250

Kapacita sedenia: 500 miest

Tienenie nad terasami: 365m2

Revitalizovaná plocha: 10.950 m2

 

Páčil sa vám článok?