Situácia v zariadeniach opatrovateľskej služby v Petržalke je pokojná

23.4.2020

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Situácia v oboch zariadeniach opatrovateľskej služby (ZOS), ktorých zriaďovateľom je bratislavská Petržalka, teda na Vavilovovej a Mlynarovičovej ulici, je pokojná. Klienti aj personál sú po zdravotnej stránke v poriadku.

Uviedla to hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že mestská časť pripravuje pre nový koronavírus testovanie všetkých klientov i zamestnancov Strediska sociálnych služieb Petržalka, pod ktoré obe zariadenia spadajú.

"Klienti dodržujú doporučené bezpečnostné opatrenia a plne rešpektujú zákaz návštev. Zamestnanci si plnia svoje úlohy zodpovedne a striktne dodržiavajú opatrenia strediska. Dohliadajú nielen na zdravotný stav klientov, ale sledujú aj ich psychický stav," skonštatovala Halašková. Zároveň ubezpečila, že mestská časť sa o stave klientov svojich zariadení pravidelne informuje. Zabezpečila tiež ochranné rúška pre všetkých.

Zdroj: Google Maps

Zariadenie opatrovateľskej služby na Vavilovovej ulici má kapacitu 20 klientov a pracuje v ňom 14 zamestnancov. Zariadenie na Mlynarovičovej ulici má 30 klientov a pracuje v ňom 17 zamestnancov.

Okrem toho ponúka stredisko sociálnych služieb aj možnosť opatrovateľskej služby v domácnosti. Všetky opatrovateľky sú podľa hovorkyne vybavené ochrannými pomôckami, teda rukavicami a dezinfekčnými gélmi a rovnako bavlnenými aj jednorazovými ochrannými rúškami. "Pre bezpečnosť opatrovateliek pri presune z domácnosti do domácnosti zabezpečilo stredisko odvoz, aby obmedzili cestovanie MHD," doplnila Halašková.

(TASR)

Páčil sa vám článok?