V petržalskom lesoparku sa môžete aj zrehabilitovať

15.11.2019
Nové rehabilitačné ihrisko v Petržalke

Zdroj: Dom Rafael

Páčil sa vám článok?

Nové rehabilitačné ihrisko pribudlo v lesoparku v Petržalke. Pacientom a klientom v zdravotnom a sociálnom centre Domu RAFAEL umožňuje cvičiť vonku v prírodnom prostredí.

Novým náčiním na cvičenie je  bradlový chodník a bradlové schody. Bradlový chodník má dĺžku 5 metrov a zábradlia po oboch stranách. Určený je na nácvik chôdze a precvičovanie udržania rovnováhy pri pohybe. Bradlové schody taktiež so zábradlím po oboch stranách a šikmou rampou sú vhodné na nácvik chôdze po schodoch a naklonenej ploche. Ľudia so zdravotnými ťažkosťami cvičia pod odborným dohľadom fyzioterapeutov.

Rehabilitačné ihrisko sa buduje s podporou Bratislavského samosprávneho kraja. Pomôcky, ktoré tu pribúdajú, sú špeciálne určené pre ľudí s pohybovým obmedzením po cievnej mozgovej príhode, úraze, operácii dolných končatín alebo po neurodegeneratívnych ochoreniach. Pre starých a chorých ľudí, ako aj pre mladých ľudí s postihnutím v Dome RAFAEL je tento priestor veľmi prospešný na aktívne využívanie voľného času vonku na čerstvom vzduchu. Možnosti tejto formy rehabilitácie zvyšuje šancu zlepšiť ich zdravotný stav, fyzickú kondíciu i psychické zdravie.

Rehabilitačné ihrisko v petržalskom lesoparku je súčasťou novovybudovaného areálu oddychu. Zdravotné a sociálne zariadenie zabezpečilo obnovu zelene, nové prírodné chodníky a drevené lavičky. Priestor na rehabilitáciu v prírode, ako aj street workoutové ihriská v tejto mestskej časti spestrujú život jej obyvateľom a upevňujú ich zdravie. 

(ts)

Páčil sa vám článok?