FOTO a VIDEO: Niektorí ľudia vymenili preplnené kúpaliská za tiché a pokojné dunajské pláže

17.8.2019
Dunajská pláž

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Petržalskú stranu Dunaja jej idylické štrkové pláže si v sobotu vybrali na oddych niektorí Bratislavčania. Relaxovali, opekali, venčili štvornohých miláčikov, trávili sobotu mimo rušných jazier či kúpalísk.

Ako sme informovali nedávno, vstup do vody je bezproblémový a kvalita vody lepšia ako v časoch, keď sa ľudia kúpali na Lide. Okrem toho, nadšenci aktuálne pracujú na návrhu tieto divoké pláže revitalizovať a rozšíriť.

Zdroj: lb

Zdroj: lb

​Idylka na dunajskej pláži na strane Petržalky

Zdroj: lb

Zdroj: lb

​Na štrkových plážach sa dá aj opekať, pretože tam nájdete ohniská. A ak vás nebavia pláže s organizovanou rekreáciou, ktoré bývajú preľudnené, tu je to opačne, nájdete tu viac intimity a ticha. Pláže sú veľké, s ostatnými návštevníkmi si nebudete navzájom prekážať.

FOTO: Poznáte dunajské pláže v Petržalke? Niektoré sú naozaj nádherné

Bratislavská Petržalka je úžasná aj v tom, že keď napríklad vystúpite na konečnej MHD v Ovsišti, prejdete za desať minút cez „vojenskú lúku“, narazíte na krásne štrkové pláže pri Dunaji. Vstup do vody je bezproblémový a kvalita vody lepšia ako v časoch, keď sa ľudia kúpali na Lide. Nadšenci aktuálne pracujú na návrhu tieto divoké pláže revitalizovať a rozšíriť. Súhlasili by ste?

Páčil sa vám článok?