Veľký požiar v Petržalke, na miesto prišli desiatky hasičov

10.3.2019
Požiar v Petržalke

Zdroj: HaZZ

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Až 35 hasičov vyslali okolo polnoci zo soboty na nedeľu k požiaru na Kaukazskej ulici v bratislavskej Petržalke, kde začal horieť autoservis a následne sa oheň preniesol na ďalšiu budovu.

"Požiar vypukol pred polnocou a rozšíril sa aj na vedľa stojacu budovu. Pri udalosti zasahujú hasiči zo všetkých bratislavských hasičských staníc, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a dobrovoľní hasiči z Ružinova, Petržalky a Rusoviec. Podľa predbežných informácií sa pri požiari nezranila žiadna osoba, " informovala nás Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.

FOTOGALÉRIA:

"Z dôvodu, že predbežnú škodu odhadol majiteľ objektu na viac ako 200-tisíc eur, smeruje na miesto expertízna skupina z PTEÚ MV SR. Hasiči sa momentálne snažia požiar lokalizovať," dodala. 

V nedeľu doobeda nám Farkasová priblížila aj aktuálnu situáciu: "Nočný požiar v Petržalke sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu pred treťou hodinou ráno, momentálne ho stále likvidujú. Na mieste je stále niekoľko desiatok hasičov, ktorí dohášajú a zalievajú skryté ohniská. Škoda vzniknutá požiarom bola odhadnutá na minimálne 600-tisíc eur. Pri udalosti nedošlo k žiadnym zraneniam." 

O druhej popoludní už bol požiar úplne uhasený. "Hasičom sa už požiar autoservisu v Petržalke podarilo úplne zlikvidovať. Pri požiari, ktorý vypukol pred viac ako 12 hodinami, zasahovalo viac ako 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Bratislavského kraja s 18 kusmi hasičskej techniky. Hasiči sa po zbalení vecných prostriedkov vrátia na svoje základne," uzavrela Farkasová.

(ms) 

Páčil sa vám článok?