FOTO a VIDEO: Hasiči dnes na obed zasahovali v Petržalke - na Vigľašskej ulici horel byt

3.3.2019

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Dnes okolo obeda vypukol požiar v jednom z petržalských panelákov. Oheň zachvátil byt na 10. poschodí a nakoľko došlo k silnému zadymeniu v dome, tak viacerých obyvateľov z neho museli evakuovať!

Až 25 hasičov zasahovalo dnes okolo obeda pri požiari v obytnom dome na Víglašskej ulici v bratislavskej Petržalke. Požiar vypukol o 12.30 hod. v jednom z bytov na 10. poschodí, pričom bytový dom bol od 9. poschodia silne zadymený. 

Zdroj: Matúš Husár

Hasiči na mieste zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch aj s termokamerami a museli pristúpiť aj k evakuáci obyvateľov. Pri požiari zasahovali hasiči z HS Petržalka, Dúbravky a Radlinského a hasiči z Pezinka a na miesto smeroval aj evakuačný autobus zo Záchrannej brigády v Malackách. Napokon sa požiar bytu na Vígľašskej ulici hasičom podarilo lokalizovať. Celkovo ich na mieste zasahovalo až 38.

"K udalosti smeruje aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR," povedala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

Zdroj: FB Viem byť Petržalčan

Jeden z hasičov bezprostredne po zásahu...

Zdroj: FB Viem byť Petržalčan

​Hasiči na schodisku v dome, kde dnes vypukol požiar...

Zdroj: FB Viem byť Petržalčan

​Všetko zariadenie v byte na 10. poschodí bolo požiarom úplne zničené...

(ts)

Páčil sa vám článok?