FOTO Ranné sneženie: Devínska cesta v katastrofálnom stave, Koliba príkladne odhrnutá

22.1.2023
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Bratislavu v nedeľu ráno zasypal sneh, vločky padali niekoľko hodín. Ako si mesto poradilo s aktuálnou snehovou "nádielkou"?

Horšia situácia bola už tradične v západnej časti mesta. Ak ste sa vybrali po Devínskej ceste, pokrývala ju vrstva snehu. Ešte aj o 10:30 h ste museli ísť opatrne po vyjazdených koľajniciach. 

Od Riviéry alebo zjazdu z Dlhých dielov ste sa ocitli v inom svete. Cesta bola mokrá, snehu oveľa menej, jazda podobná ako po daždi. Od Botanickej do mesta to bola úplná pohoda. 

FOTOGALÉRIA (situácia na Devínskej o 10:30 h):

Na Botanickej teda už vodiči nemali väčšie problémy.

Zdroj: ms

Situácia na Botanickej. 

Podobná situácia ako v Devíne bola v Dúbravke. Čitateľ Ivan nám poslal fotografiu z Harmincovej ulice, ktorú zhotovil o 8:54 h.

Zdroj: I. B.

Harmincova v Dúbravke pred deviatou ráno. 

"Na ceste 5 cm snehu, autobus 83 sa zo zastávky Húščavova skoro nepohol, hlavne že vozidlo údržby, ktoré tade prechádza minútu predtým, sype soľ. Bez spustenej radlice! Predtým takto šiel po ulici Polianky. Čiže ako každý rok, zase sa šetria gumy na radlici? A nebolo to jediné takéto vozidlo, ktoré som takto videl," konštatuje Ivan. Dodajme,  že ak je snehu málo,  vtedy sa radlica nepoužíva. Ako to bolo  ráno v Dúbravke,  posúdiť nevieme. 

Previezli sme sa s obavami aj na Kolibu. Očakávali sme situáciu podobnú,  ako bola na Devínskej ceste, ale mýlili sme sa. Hlavná cesta smerom hore ku Kamzíku bola príkladne odhrnutá, takmer úplne bez snehu. Naďalej  sme tu stretávali vozidlá zimnej údržby. 

Zdroj: ms

Cesta na Kolibu prakticky bez snehu.

Sneženie ovplyvnilo aj premávku MHD. Ako informoval Dopravný podnik Bratislava, linka 145 premávala po skrátenej trase (zastávky Koliba, Júlová, Na Revíne, Júnová, Guothova  neobsluhovala), linky 20, 23 a 123 nepremávali cez zastávku Agátová. 

(ms)

Páčil sa vám článok?