Festival zvierat: Sobota patrila deťom a ich domácim miláčikom

10.9.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Nákupné centrum na Vajnorskej ulici v bratislavskom Novom Meste ožilo v sobotu (10. 9. 2022) deťmi a najmä ich zvieracími miláčikmi. Konal sa tu totiž obľúbený Festival zvierat.

Podujatie, ktoré má už niekoľkoročnú tradíciu na Slovensku i v Čechách, prispieva k vytváraniu krásneho vzťahu zvierat a detí, ktoré si nadobudnutú lásku k svetu okolo seba potom môžu odniesť aj do dospelosti a rozdávať ďalej. Deti si mohli priniesť z domova svoje mačky,  hlodavce, vtáky, exotické zvieratá či iného miláčika a zapojiť sa do súťaže, teda porozprávať a ukázať všetkým, aký vzťah sa medzi majiteľom a jeho zverencom vyvinul. 

Najmilším zvieratkom Bratislavy sa po verdikte poroty (v zložení veterinár z Herlianskej ulice Július Kocúr, Terezka z Rádia SiTy a 16-ročný Kevin z kontaktnej zoo Arakovo) stal škrečok Škrabko so svojou sedemročnou  majiteľkou Paťkou, ktorí prítomným ukázali svoj neskutočne krásny vzťah.

Medzi súťažením v jednotlivých kategóriách deťom i dospelým Kevin predstavil a porozprával zaujímavosti o rôznych druhoch papagájov, ktoré priamo tu môžu deti vidieť i pohladkať v kontaktnej zoo. Veterinár zas poskytol prítomným cenné rady. Víťazi získali vstupy do Aquaparku Senec, hlavnou výhrou bol pobyt na dve noci pre rodinu v Hoteli pod Lipou v rekreačnej oblasti Harmónia. 

"Som nadšený. Hoci tento rok  nebolo zvieratiek tak veľa ako v minulosti, všetci ľudia, ktorí prišli, odchádzali s úsmevom na tvári, čo mi urobilo veľkú radosť. Krásne bolo i to, že aj deti, ktoré zvieratká doma nemajú, mohli prísť a pohrať sa so zvieratkami detí, ktorým bolo toto šťastie dopriate," prezradil nám po súťaži Richard Vrablec, ktorý celé podujatie moderoval.

V nedeľu sa v nákupnom centre VIVO! koná ďalšia akcia, tentokrát určená pre menšie deti a ich rodiny. Viac sa dozviete tu:

(ms)

Páčil sa vám článok?