V Novom Meste štartuje dvanásty ročník letného kina na Kuchajde

15.6.2022
letné kino na kuchajde

Zdroj: MČ Nové Mesto

Páčil sa vám článok?

Už dvanásty rok po sebe štartuje koncom júna v Novom  Meste čoraz populárnejšie Letné kino na Kuchajde, ktoré do miestneho amfiteátra priťahuje tisícky divákov. Letná séria filmových večerov sa začína už v stredu 29. júna o 21.30 hod. Mestská časť práve dnes spúšťa hlasovanie o filme, ktorý si diváci budú môcť pozrieť ako prvý.  

Letné kino bude premietať každú letnú stredu a sobotu – v júli od 21.30 hod., v auguste, kedy sa stmieva už skôr, od 21.00 hod. "O výbere filmu budú opäť rozhodovať samotní diváci hlasovaním na internete, v ponuke bude vždy dvojica filmov. Dramaturgia letného kina je nastavená tak, aby si v priebehu leta prišli na svoje priaznivci rôznych filmových žánrov,"priblížil hovorca Nového Mesta Marek Tettinger s tým, že hlasovať za svojho filmového favorita môžete na stránke TU, aktuálne informácie nájdete aj na Facebooku.

„Letné kino sa za uplynulých jedenásť rokov stalo doslova kultovou udalosťou letnej sezóny na Kuchajde. Nikdy nezabudnem na premietanie, pri ktorom sme mali rekordnú návštevu - približne 2000 divákov. Dávno pred príchodom leta sa množstvo ľudí uisťuje, či bude Letné kino aj tento rok, som rád, že ich ani tento rok nesklameme.  Opäť sme pripravili pestrú ponuku, ktorá určite priláka na Kuchajdu množstvo fanúšikov dobrého filmu,“ povedal starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý.

Kapacita amfiteátra na Kuchajde je približne 200 miest na sedenie, mnohí návštevníci však sledujú filmy na dekách. Premietať sa bude v prípade priaznivého počasia na veľkom plátne širokom šesť a vysokom štyri metre. Vstup do Letného kina na Kuchajde je bezplatný.

(nc)

 

Páčil sa vám článok?