VIDEO: Vodič nákladného auta na Patrónke takto blokoval osobné auto - ako zareagoval jeho zamestnávateľ?

4.8.2021

Zdroj: koláž abn - Google Maps a FB HAKA

Páčil sa vám článok?

Vo facebookovej skupine HAKA (Hľadá sa auto krádeže automobilov) sa dnes objavilo video, ktoré okolo deviatej ráno nakrútila mobilom priateľka vodiča osobného auta. Vidno na ňom nákladné auto, ktorého vodič bráni svojou jazdou a prechádzaním z jedného pruhu do druhého, aby ho osobné auto predbehlo . Aký konflikt sa medzi šoférmi ešte predtým odohral?

"Nie je to síce krádež, ale pozrite sa na tohto debila. Totálne ohrozoval mňa a moju priateľku a celú premávku. Na videu už je miernejší, kým priateľka vytiahla mobil a začala natáčať. Jedná sa o Patrónku smer Lamač. Ak to niekto náhodou videl a má video z celého diania, bol by som vďačný. Mohlo byť cca 9:00. Nepamätám sa presne. Ďakujem. Takýto psychopat by nemal mať vodičský preukaz," napísal k videu pán Martin, ktorý ho okolo obeda zverejnil v spomínanej FB skupine HAKA.

Pochopiteľne, že len máloktorý vodič by si úplne bezdôvodne dovolil jazdiť po ceste takto riskantne a bezohľadne, nakoľko ako bolo vidno vo videu aj na našej titulnej fotografii, tak pri prechádzaní z jedného pruhu do druhého nepoužil ani svetelné znamenie, teda tzv. smerovku, čím ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Diskutujúcich v spomínanej FB skupine, kde bolo video zverejnené, teda zaujímalo, aký bol dôvod konfliktu, teda ako a prečo sa to začalo.  "Predchádzalo tomu jedno zatrúbenie. Na križovatke na Patrónke som stál v ľavom pruhu, on bol vedľa mňa v pravom. Na zelenú, keď sme sa pohli, tak sa chcel preradiť do ľavého pruhu, ale ja som bol vedľa neho a začal ma vytláčať a preto som naň zatrúbil. Odvtedy ma začal vybrzďovať, blokovať a raz, keď som sa dostal vedľa neho, tak strhol na mňa volant," dodal pán Martin. 

Vallo reaguje na blokáciu mesta: Bratislavčania si nezaslúžia hanlivé pokriky, pľuvance a paralyzované mesto

Na avizované protesty proti pandemickým opatreniam a následnou blokáciou dopravy v hlavnom meste zareagoval aj primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti, ktorý Bratislavu považuje za otvorené a tolerantné mesto. Podľa jeho slov si ľudia v Bratislave zaslúžia za zodpovedné správanie rešpekt a nie paralýzu mesta. Informoval o tom primátor Vallo na sociálnej sieti.

V každom prípade správanie služobného vodiča nebolo v súlade s pravidlami cestnej premávky, čo si uvedomujú aj v spoločnosti, ktorej logo vidno na karosérií nákladného auta. "Ďakujeme za všetky vaše upozornenia a označenia. Hoci nevieme čo presne situácii predchádzalo, rozhodne takéto správanie našich zamestnancov odmietame. Video sme odovzdali vedeniu spoločnosti a zo situácie vyvodíme dôsledky, aby sa už neopakovala. Dotknutému sa veľmi ospravedlňujeme za spôsobenú ujmu," uviedla na sociálnej sieti v príspevku pod videom  Tereza Vránová - social media manager firmy Kúpeľne Ptáček.

(ars)

Páčil sa vám článok?