Lockdown po slovensky: Kolibu a Kamzík zaplavili davy ľudí

6.1.2021
0

Zdroj: Maroš

Páčil sa vám článok?

Radosť zo snehu si Bratislavčania nenechali ujsť ani počas zákazu vychádzania. Výlety do prírody sú dovolené a ľudia to aj naplno využili. Byť zavretý celé týždne s deťmi doma totiž tiež nebude zrejme najzdravšie. Dopadlo to však tak, že parkoviská na Kolibe boli beznádejne plné.

"Autá preto prúdia jedno za druhým a parkoviska sú plné už pri Stroodli (reštaurácia pri dolnom veľkom parkovisku - pozn. red.). Priznám sa, že tak plne svahy som ešte nevidel. K tomu sa pridala i hmla. Ľudia sú doslova všade," priblížil situáciu na sociálnej sieti starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. 

Preto starosta ľudí upozornil, ak už sa chystajú na Kamzík autom, aby ho nechali nižšie a hore si to vyšli pešo cestičkou cez les.

Zdroj: FB Rudolf Kusý

Na Kolibu sa prišlo potešiť zo snehu mnoho ľudí. 

"Krásna prechádzka zasneženou krajinou sa môže začať už tam. To, samozrejme, platí aj pre tých, ktorí idú rovno pešo alebo MHD," dodal.

Zdroj: FB Bratislava - Nové Mesto

Mestský policajt už autá otáčal. 

Podľa neskorších informácií z mestskej časti boli už všetky parkovacie miesta na Kolibe plné a mestská polícia vodičov otáčala naspäť.  

Zdroj: FB Rudolf Kusý

Veľmi rýchlo nebolo kde zaparkovať.

"A ani tu, v krásnej zasneženej prírode, nezabúdajme na riziká doby, v ktorej žijeme - vyhýbajte sa miestam s vysokou koncentráciou ľudí a dodržiavajte potrebné opatrenia," zdôraznila MČ na sociálnej sieti. A naozaj v prírode možno vidieť dosť ľudí bez rúšok i vtedy, keď sú pomerne nahusto. 

Zdroj: FB Bratislava - Nové Mesto

Ako vidno, ​aj v Bratislave máme krásne zimné dni. 

Na situáciu počas dňa už zareagoval  aj úrad verejného zdravotníctva. "Nepodliehajte falošnému pocitu bezpečia. V prípade prechádzok v prírode v rámci okresu si zvoľte menej frekventované miesta. Rešpektujte, prosím, aktuálne platné opatrenia. Sú nastavené tak, aby znižovali mobilitu a stretávanie sa s ľuďmi. Cestovanie, návštevy, výlety a stretnutia s ľuďmi, s ktorými nežijete v jednej domácnosti, sú v súčasnej, veľmi vážnej epidemiologickej situácii, výrazne rizikové," vyzval ľudí. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?