FOTO: Tržnicu na Trnavskom mýte vydezinfikovali a od soboty by už mala byť otvorená...

17.4.2020

Zdroj: FB R.K.

Páčil sa vám článok?

Dobrá správa pre všetkých tých, ktorí zvykli sobotné predpoludnia tráviť na trhu. V sobotu sa po dlhšom čase chystajú verejnosti sprístupniť tržnicu na Trnavskom mýte, ktorej priestory v predchádzajúcich dňoch dôkladne dezinfikovali, aby v nej mohli byť otvorené aspoň niektoré prevádzky a ľudia sa tu cítili bezpečne...

"V uplynulých dňoch sme vykonali všetky potrebné hygienické opatrenia (dezinfekcia podláh, striešok, stolov, spoločných priestorov, výmena filtrov v klimatizácii a vetraní a podobne), preto môžeme Tržnicu od pondelka opäť otvoriť," napísal dnes na sociálnu sieť starosta Nového Mesta Rudolf Kusý a dodal: "Vstup bude fungovať z bočného vchodu od Železničnej polikliniky. Pri vstupe do Tržnice bude povinné rúško a bude pripravená dezinfekcia rúk."

Zdroj: FB R.K.

​Aktuálne výnimky z nariadenia Ústredného krízového štábu, ktoré stanovil Úrad verejného zdravotníctva, umožňujú v tejto chvíli otvoriť len niektoré z prevádzok Tržnice a to:

- Lahôdky 
- Teplá kuchyňa 
- Predaj čerstvých rýb
- Lekáreň 
- Potreby pre včelárov 
- Potreby pre záhradkárov  

Zdroj: FB R.K.

"Ďalšie prevádzky budeme otvárať postupne, hneď ako to bude možné z hľadiska bezpečnosti návštevníkov, predajcov aj pracovníkov EKO podniku, ako aj z pohľadu nariadení krízového štábu. V tejto chvíli sme požiadali o usmernenie Úrad verejného zdravotníctva," vysvetlil starosta Kusý.

Zdroj: FB R.K.

(ars)

Páčil sa vám článok?