VIDEO: V areáli nemocnice na Kramároch sa nachádza aj objekt plný plesní, smradu a hnusu

28.12.2019

Zdroj: youtube

Páčil sa vám článok?

V areáli Univerzitnej nemocnice s poliklinikou Akademika Ladislava Dérera na bratislavských Kramároch sa nachádza aj opustená budova bývalého riaditeľstva, v ktorej býva niekoľko ľudí bez domova. Občas sem zavítajú sprejeri, v prípade potreby sem prídu policajti a tento rok objekt navštívili aj s kamerami fanúšikovia urbexu. Na to, čo tu našli a videli, tak skoro nezabudnú...

Nemocnice všeobecne nepatria k priestorom, kde by sa normálny človek túžil zdržovať, prípadne by sem rád chodil, aj keď pri návšteve chorého príbuzného, asi nie je iná možnosť, len sa prekonať a ísť. Pacienti hospitalizovaní v UNB na bratislavských Kramároch možno ani netušia, že doslova pár metrov od nich sa nachádza budova, v ktorej by ste sa pravdepodobne dovracali, ak nemáte dostatočne silný žalúdok, prípadne otupené zmysly. Kedysi slúžila ako riaditeľstvo nemocnice akademika L. Dérera, ale štát ju považoval za nadbytočnú a tak ju pred niekoľkými rokmi odpredal do súkromného vlastníctva. Následne bola vyprataná, ale úplne prázdna nie je. Veď napokon pozrite sa, v akom stave ju našli počas svojej tohtoročnej výpravy nadšenci bratislavského urbexu:

Ešte sugestívnejšiu reportáž z rovnakého miesta zostrihal a okomentoval Ivan Donoval, ktorý sa už niekoľko rokov venuje skúmaniu opustených objektov, budov a miest. Zároveň k nej však pridal upozornenie, aby ju slabšie povahy nepozerali krátko po jedle. Pri svojej prvej vizite v objekte sa naňho vyrútila miestna obyvateľka so sekerou v ruke, lebo sa cítila byť ohrozená a bránila svoje teritórium či provizórny domov. 

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie