Šokovaná čitateľka: Tento vodič MHD bol nejako mimo, zabával sa s mobilom, to však nie je všetko

21.11.2019
0

Zdroj: Kitty

Páčil sa vám článok?

Ozvala sa nám čitateľka Kitty, ktorú dnes ráno doslova zaskočilo správanie vodiča bratislavskej MHD. Mala pocit, že je úplne popletený. Svoj názor môžete vyjadriť aj hlasovaním v ankete na konci článku.

"Bolo to o 8:40 ráno, linka 75. Cestovala som zo ŽST Vinohrady smer Čiližská. Autobus meškal 20 minút. Keď som sa vodiča spýtala prečo, povedal mi, že dnes meškajú všetci," začala svoje rozprávanie Kitty. 

Čo ju však prekvapilo, bolo správanie vodiča. "Vždy, keď zastal, vytiahol si mobil a niečo si na ňom pozeral. Položil si ho aj na volant, nevšimol si, že už mu naskočila zelená," približuje čitateľka.

Zdroj: Kitty

To však nie je všetko, prekvapila ju ešte jedna vec. "A keď som sa ho pýtala, či stojí na Nevädzovej, tak musel vyjsť von z busu a pozrieť sa na nápis na autobuse, že kam vlastne ide. Dopletený alebo čo. Pýtala som sa preto, lebo to bola 75, ktorá chodí 8:14 ráno zo ŽST Vinohrady smerom na Čiližskú, no nasledujúca ide od Bajkalskej do vozovne Trnávka a keď meškal 20 minút, nebola som si istá, ktorá to je," dodala Kitty.

"DPB, a.s. po preverení situácie a vzhliadnutí fotografie identifikoval vodiča MHD a ihneď ho predvolal za porušenie predpisov. Vodič si svoju chybu priznal a bude riešený v zmysle internej smernice DPB, a.s.," povedala nám hovorkyňa DPB Adriana Volfová. 

"Zároveň sa vyjadril aj k tomu, že z vozidla vystúpil kvôli kontrole prednej informačnej tabule, či má správne zadaný cieľ cesty Čiližská ulica, nakoľko niektoré spoje ukončujú premávku na Bajkalskej a pokračujú do vozovne Trnávka," dodala. 

Podľa informácií z DPB však ide o vodiča, ktorý bol doteraz bezproblémový. Predpokladáme teda, že jeho trestom bude zrážka z platu. 

"DPB, a.s. školí všetkých vodičov, aby dodržiavali cestné predpisy v zmysle zákona a teda aj, aby sa plne venovali riadeniu vozidla a v premávke MHD jazdili so zvýšenou obozretnosťou. Manipulácias mobilným telefónom je počas jazdy zakázaná a vodiči sú na túto povinnosť upozorňovaní na pravidelných školeniach," uzavrela Volfová.

(ms)

Páčil sa vám článok?