Dočkáme sa vôbec na Kamzíku otvorenia verejných toaliet za takmer 130-tisíc eur?

16.6.2019
0
Toalety na Kamzíku

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

To je neuveriteľné! Aj keď je už letná sezóna v plnom prúde, tak verejné záchody na Kamzíku, ktorých vybudovanie stálo priam neskutočnú sumu - 128 250 eur, sú stále zatvorené. Prečo neboli už dávno sprístupnené verejnosti? Kde nastal problém?

Mnohí v posledných tropických dňoch vyhľadávajú lesy či parky, aby sa skryli pred páliacim slnkom. Obľúbeným miestom je Železná studnička či Kamzík. A práve na Kamzíku už niekoľko týždňov stoja úplne nové verejné záchody, ktoré bohužiaľ stále neslúžia verejnosti. A zdá sa, že tak skoro ani nebudú.

Zdroj: Marián Dekan

​Problém s otvorením toaliet, ktoré by slúžili Bratislavčanom, sa rieši už niekoľko mesiacov. A stále bezvýsledne. Najprv ich mali prevádzkovať Mestské lesy v Bratislave, no zdá sa, že nakoniec to bude mesto. „Keďže Mestské lesy v Bratislave nemajú skúsenosti s prevádzkovaním verejných toaliet, ani personálne či  finančné možnosti na ich prevádzku, bolo na rokovaní na magistráte dňa 17.4.2019  dohodnuté, že sa zváži možnosť pričleniť verejné toalety na Kamzíku k sieti verejných toaliet, ktoré spravuje Hlavné mesto SR  Bratislava. Čakáme  na vyjadrenie z magistrátu, mala by práve prebiehať verejná súťaž na prevádzkovateľa verejných toaliet," napísali nám ešte začiatkom mája z Mestských lesov.

A na čom teda stojí otvorenie verejných toaliet za takmer 130-tisíc eur? „Proces prípravy prevádzkovania toaliet zatiaľ nie je ukončený,“ reagoval hovorca mesta Bratislavy Peter Bubla.

(lb)

Páčil sa vám článok?