Hasiči na vrtuľníku ratovali paraglajdistu uviaznutého na strome. A na tom istom mieste ako v januári

16.6.2019
0
Hasiči

Zdroj: Ilustračné foto (archív)

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Miesto je rovnaké, strom hádam nie a či ide o toho istého paraglajdistu, nevieme. Hasiči boli vyslaní na pomoc paraglajdistovi, ktorý uviazol na strome vo výške asi 20 metrov.

Zaujímavé je, že k nehode prišlo v tej istej lokalite ako v januári tohto roku, teda pri obci Sološnica. Na mieste zasahovali hasiči z Bratislavy i Malaciek. "Dnes pred piatou hodinou boli hasiči vyslaní na pomoc paraglajdistovi, ktorý sa mal zachytiť na strome vo výške asi 20 metrov. Nezraneného paraglajdistu sa podarilo nájsť po takmer dvoch hodinách na hranici obcí Sološnica a Častá uviaznutého v korune stromov. K paraglajdistovi bol vyslaný vrtuľník Letky MV SR s príslušníkmi HaZZ na palube, ktorí sa k nemu z vrtuľníka zlania a pokúsia sa ho vyslobodiť. Po vyslobodení bude pomocou lezeckej techniky spustený na zem," informovala nás Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.

"Hasičom sa paraglajdistu zakliesneného na strome podarilo bezpečne dostať na zem. Momentálne sa nachádza v opatere zdravotníkov," informovala neskôr večer Farkasová.

K takmer identickému prípadu došlo pri Sološnici aj 4. januára tohto roka. Hasičom sa vtedy podarilo paraglajdistu zachrániť, písali sme o tom tu:

​Článok budeme aktualizovať.

(ms)

Páčil sa vám článok?