Upchaté kanály znepríjemňujú život obyvateľom v celom meste

5.2.2019
0

Zdroj: FB Bratislavské služby

Páčil sa vám článok?

Obyvateľka Šoltésovej ulice nás upozornila na upchatý kanálový vpust v zúfalom stave. Plánujú s tým kompetentní niečo robiť? Dobrovoľníci zo skupiny Bratislavská služba cez víkend na Kramároch ukázali, že vyčistiť takýto kanál nie je nič komplikované ani neriešiteľné...

Do redakcie nám dnes prišiel podnet od čitateľky, ktorá upozornila na upchaté kanálové vpusty na Šoltésovej ulici v Starom Meste. Rovnako nám zaslala fotografie, ktoré jej slová potvrdzujú. Ako môžete vidieť na fotografiách, kanály sú upchaté predovšetkým lístím a zeminou. Pri zhoršenom počasí a hlavne dažďoch sa v nich hromadí voda, ktorá nemá ako odtekať. Následne sa  vytvárajú mláky, ktoré zaplavujú cesty a chodníky. Takéto situácie potom komplikujú každodenný život obyvateľom nielen Šoltésovej ulice. 

Zisťovali sme, či sú o tom kompetentní už informovaní a či sa problém chystajú riešiť. Obrátili sme sa preto na Martinu Štefánikovú z tlačového oddelenia Starého Mesta, ktorá sa k prípadu vyjadrila nasledovne: ,,Čistenie vpustov (kanálov) na Šoltésovej je objednané. S realizáciou sa začne, akonáhle to umožní počasie. Čistenie totiž nie je možné urobiť, ak teplota klesá pod nulu," vysvetlila Martina Štefániková.

To, že cez víkend nastalo v Bratislave oteplenie, využili dobrovoľníci zo skupiny Bratislavská služba, ktorí sa rozhodli vyčistiť kanálový vpust na Stromovej ulici. Obyvatelia Kramárov naň magistrát mesta Bratislavy upozorňujú nepretržite od roku 2013. Viackrát aj prostredníctvom internetovej stránky Odkaz pre starostu. "Dnes večer sme s Mišom Tkáčikom vzali do rúk náradie a za 15 minút vyriešili magistrátom ignorovaný problém od roku 2013! Dažďový vpust na prechode pre chodcov na Stromovej už bude plniť svoju funkciu a nebude tam kaluž vody," napísal na facebookovú stránku skupiny Bratislavská služba jej administrátor a priložil z ich spoločnej aktivity aj zopár snímok, ktoré nájdete v našej fotogalérii.

​Pozitívne je, že sa to vďaka iniciatíve dobrovoľníkov podarilo vyriešiť v pomerne krátkom čase, nakoľko tento kanálový vpust sa nachádza v bezprostrednej blízkosti priechodu pre chodcov, kde bolo dosť ťažké po dažďoch či snežení prejsť na druhú stranu, keďže sa tu vždy vytvorila obrovská mláka. 

​(bal, ars)

Páčil sa vám článok?