Vyberáte strednú školu? V piatok nájdete mnoho škôl na jednom mieste

11.10.2023
0

Zdroj: TASR - Marko Erd

Páčil sa vám článok?

Už tento piatok (13.10.) sa na jednom mieste budú prezentovať stredné školy a gymnáziá v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Viac nám prezradila jeho hovorkyňa Lucia Forman.

Tradičné podujatie Deň župných škôl sa uskutoční v nákupno-zábavnom centre Bory Mall o 9:00 – 19:00 h a už po dvanásty raz ho pripravil BSK.

Na verejnom podujatí sa budúci stredoškoláci aj rodičia môžu oboznámiť s ponukou vyše 50 stredných škôl v kraji. Vďaka tomu sa ľahšie zorientujú v širokej ponuke a môžu si vybrať správnu školu - teda takú, ktorá ich zaujme a bude baviť. Podujatie otvorí predseda BSK Juraj Droba.

"Deň župných škôl v Bory Mall je určený pre žiakov 8. a 9. ročníkov základných škôl, ako aj zanietených, odhodlaných a kvalifikovaných učiteľov, pedagogických poradcov, rodičov, ale aj pre širokú verejnosť. Okrem informačných stánkov jednotlivých škôl bude na pódiu pripravený aj sprievodný program, kde sa návštevníci dozvedia informácie o školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia či úspechoch škôl. Žiaci odprezentujú ukážky hudobných, tanečných a speváckych vystúpení, viazania kytíc i športových aktivít," priblížila Forman. 

(ms)

Páčil sa vám článok?