Londýn očami fotografa Rudolfa Baranoviča: V Lamači si môžete pozrieť prezentáciu fotografií spojenú s lektorskou prednáškou

22.5.2023
0

Zdroj: Rudolf Baranovič

Páčil sa vám článok?

Vo štvrtok 1. júna 2023 od 18:00 sa v kinosále Kultúrneho centra Lamač na Malokarpatskom námestí 3 podelí s návštevníkmi o svoje cestovateľské fotografie známy dokumentárny fotograf nálad ulice a atmosféry koncertov Rudolf Baranovič. Fotografie bude prostredníctvom projektoru premietať na plátne. Podujatie je spojené s lektorskou prednáškou. Vstup je zdarma.

Ako ďalej informuje mestská časť Lamač na sociálnej sieti, Rudolf Baranovič sa narodil v Bratislave v Starom Meste v roku 1968. Fotografii sa venuje aktívne asi od roku 2010, pôsobí ako reportážny a dokumentárny fotograf, ktorý sa zaoberá dokumentovaním eventov, kultúrnych a športových akcii. Z reportážnej fotografie je jeho dominantnou témou koncertná fotografia, v ktorej je vyhľadávaný pre zmysel zachytiť atmosféru a sprostredkovať divákom zážitok. Dlhodobo spolupracuje s mnohými redakciami, ako napríklad jazz.sk, popular.sk, hudba.sk, hudobnyzivot.sk, prohuman.sk a mnohé ďaľšie jeho fotografie publikujú vo svojich článkoch a blogoch. Viaceré mediálne portály s ním publikovali rozhovor, či už v internetovej alebo tlačenej verzii. O jeho aktivitách a fotografiách sme neraz informovali aj na webe Bratislavských novín.

Spolupracuje aj s inštitúciami ako Karloveské kultúrne centrum Kamel klub, kde pôsobil nielen ako fotograf ale aj ako porotca fotografickej súťaže Umenie prežiť a Talianskym kultúrnym inštitútom.
Aj keď sa veľmi často nezúčastňuje súťaží, úspech sa dostavil v roku 2021 v súťaži Slovak Press Photo, kde skončil ako finalista v kategóriách Svet umenia a kultúry a Každodenný život. Vo voľnom čase sa venuje svojej najväčšej záľube, a tou je čiernobiela street fotografia. Jeho pohľad na všedný život na ulicu je jedinečný vďaka tomu, ako vie nájsť a dostať do jedinej fotografie príbeh a emócie.

Lektorská prednáška sa uskutoční ako aktivita projektu 8. ročníka Lamačského fotomaratónu, ktorý finančne podporila Nádacia ZSE. Spoluorganizátormi podujatia sú RC Obláčik, o.z., Fotoklub pri JDS Lamač a mestská časť Bratislava-Lamač.

(ms)

Páčil sa vám článok?