Tip na sobotu: V Devíne sa koná prvé vinobranie v regióne, v okolí ďalšie podujatia

4.9.2021
0
Ríbezľový Devín

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Devíne sa v sobotu uskutoční prvé tohtoročné vinobranie v regióne. Na tunajší hrad dnes opäť zavítajú Rytieri. Ďalšie podujatia nájdete i v susednej Devínskej Novej Vsi a v Lamači.

Podujatie Devínske ríbezľové vinobranie zároveň pripomenie i 100. výročie vzniku Devínskeho ríbezláku a začiatku tradície tejto regionálnej špeciality, ktorú založil Devínčan Alois Sonntag v roku 1921.

Okrem "gastro časti" ponúkne podujatie i sprievodný, kultúrno-hudobný program, organizátori avizujú, že vzhľadom na pandemické obdobie bude mať tentoraz komornejší charakter.

V blízkosti vinobrania sa uskutoční tiež ďalšia časť zo série podujatí Rytieri na Devíne, sobotňajší program bude tematicky zameraný na obdobie renesancie.

V dostupnom okruhu devínskych podujatí sa môžu záujemcovia vydať za kultúrou a zábavou aj do Devínskej Novej Vsi či Lamača.

Kým v mestskej časti pod Sandbergom organizujú ďalší ročník Festivalu chorvátskej kultúry, v katastrálne najmenšej mestskej časti pokračujú Rozálske hody, nesúce meno po svätej Rozálii – ochrankyni pred morom a nákazlivými chorobami, ktorej bola zasvätená kaplnka nachádzajúca sa v Lamači.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?