Je definitívne preč: Nemocnicu Rázsochy už zrovnali so zemou

21.2.2020
0

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva

Páčil sa vám článok?

Už je to úplne definitívne. Nedostavanú nemocnicu Rázsochy v bratislavskom Lamači nikdy nedokončia. Chátrajúca stavba už totiž zmizla zo zemského povrchu.

„Skelet rozostavanej stavby je už odstránený,“ povedal predseda vlády Peter Pellegrini, ktorý momentálne zastáva aj funkciu ministra zdravotníctva.

„Nasledovať bude búranie podpovrchových priestorov, rekognoskácia a skúšky základových dosiek pod najväčšími objektami,“ doplnil premiér. Stále prebieha spracovanie betónu, železa, triedenie odpadov, odvoz odpadov, vývoz betónového recyklátu a železa.

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva

Rozhodnutie zbúrať rozostavanú nemocnicu definitívne padlo v máji minulého roka.  Na konci mája ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo verejné obstarávanie na nový projekt Univerzitnej nemocnice Bratislava na Rázsochách.

FOTO: Takto už vyzerala nemocnica Rázsochy v čase, keď dostala stopku. Teraz sa ide stavať nová!

Nazývajú ju stará opacha, ktorá straší 30 rokov. V polovici mája padlo rozhodnutie: nedostavaná nemocnica Rázsochy v mestskej časti Lamač sa bude búrať! Urobili z toho tak trochu šou: zmluva na demoláciu sa podpisovala v prítomnosti novinárov a kamier v provizórnom stane na stavenisku, v pozadí nechýbal bager. A práve dnes, 31. mája, ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo verejné obstarávanie na nový projekt Univerzitnej nemocnice Bratislava na Rázsochách.

„Sme o krok bližšie k nemocnici, ktorú si zaslúži nielen Bratislava, ale celé Slovensko. Verím, že procesy už budú bez prieťahov napredovať a že podľa optimistických odhadov bude na tomto mieste stáť v roku 2023, najneskôr v roku 2024, nová špičková univerzitná nemocnica,“ uviedla vtedy ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská pri podpise zmluvy s firmou, ktorá búranie zrealizovala.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie