FOTO: Čo by ste urobili, keby vám zaparkovaná dodávka znemožnila nastúpiť do vlastného auta?

18.1.2019

Zdroj: FB Lamačania

Páčil sa vám článok?

Na facebookovej stránke Lamača sa dnes predpoludním objavila fotografia, na ktorej vidno dve autá zaparkované na Bakošovej ulici, pričom dodávka stojí tak tesne pri osobnom vozidle, že jeho majiteľ prakticky nemá šancu otvoriť si dvere na strane vodiča dostať sa dnu.

Jedinou možnosťou by asi bolo nastúpiť cez dvere spolujazdca a presunúť sa ponad riadiacu páku za volant. Prípadne auto odtlačiť o kúsok dopredu, ak sa vám podarí odistiť volant a ručnú brzdu.

Pochopiteľne, že zverejnenie fotografie vyvolalo búrlivú diskusiu na spomínanej stránke. "A to ako má vliezť do toho osobáku??? Vyvŕtať dieru do strechy??? Na Barine je tiež taký problém. Parkujú tam viaceré dodávky....Neviem, čo sa s tým dá robiť," zamýšľa sa Ingrid. "Podľa mňa je to dobrý podnet pre miestny úrad a dopravnú komisiu. Parkovanie dodávok sa dá zakázať dodatkovou značkou alebo zonálnou značkou, kde sa zakáže státie vozidiel dlhších ako päť metrov. Napíše niekto podnet, prosím? Stačí email," napísal Igor. 

Zdroj: FB Lamačania

Pani Iveta s tým súhlasí: "Áno, bolo by dobré to začať riešit zodpovedným, nakoľko to nie je ojedinelý prípad. Mohli by parkovať predsa aj na hlavnej ceste, kde sú vykreslené aj čiary." Pochopiteľne, že sa našiel aj pán, ktorý navrhoval oveľa radikálnejší postup: "Treba mu rozbiť predné sklo, potom už nebude parkovať ako kretén." Na také niečo však nemá žiaden človek právo a to ani v prípade, keď ho užívateľ iného motorového vozidla takto zablokuje. Išlo by o nezákonné konanie. Mohol by však takéto auto nahlásiť na mestskej polícii, ktorí by ho v prípade nesprávneho alebo neoprávneného parkovania mali zablokovať mechanickým zabezpečovacím zariadením tzv. papučou a následne mu udeliť blokovú pokutu. 

(ars)   

Páčil sa vám článok?