Naštvaný Karlovešťan: Štamgasti v krčme tu robia hluk od rána do večera

3.2.2024
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Otvoriť si krčmu na sídlisku prináša riziko, že si majiteľ znepriatelí mnohých ľudí v blízkom susedstve. Zvyčajne sa sťažujú na pach, ktorý sa šíri z vetrákov pohostinstva, na špaky i pľuvance na zemi a náš čitateľ z Karlovej Vsi najmä na hlučných štamgastov, ktorí mu vraj strpčujú život od rána do večera.

Náš čitateľ býva neďaleko pubu na Púpavovej ulici, kde je problém s hlukom najmä v príjemnom počasí, keď skupinky popíjajúcich sedia vonku na terase, len pár metrov od bytoviek. Teraz v zime vychádzajú von skôr iba na krátku cigaretku, pravda, zvyčajne s pohárom v ruke. Do krčmy sme sa boli pozrieť v nedeľu krátko popoludní a už vtedy bolo celkom plno. Z dverí práve vychádzala trojica návštevníkov, jeden z nich čosi hlasno komentoval, kamaráti ho však rýchlo upokojili. Atmosféra vnútri, v objekte bývalej výmenníkovej stanice, nám pripomenula časy starých bratislavských krčiem štvrtej cenovej. Aj alkohol je lacný, poldecák kúpite už za euro, môžete si tu  tiež vsadiť na výsledky športových zápasov a pri troche šťastia odísť s výhrou, ktorá poteší.

Mali sme pocit, že všetci sa tu poznajú, je to zjavne miesto stretnutí najmä fanúšikov futbalu, nad oknami viseli vlajky rôznych klubov. Osamotený dôchodca pri stole kombinoval čapované pivo s panákom, dvojica vedľa debatovala a ďalší postávali pri pulte, pričom sa do ich rozhovoru občas zapojila výčapníčka... Taký normálny krčmový život, v danom čase sme nezaznamenali nijakú nepríjemnosť vnútri ani vonku. Pozreli sme si aj okolie pohostinstva, pre fajčiarov pred vchodom popolník, na zemi len zopár špakov (na zastávkach MHD ich je rozhodne viac), ani žiadne rozbité sklo či odpadky sme nevideli.

Zdroj: Marián Dekan

​Pub na Púpavovej ulici je len pár metrov od bytoviek.

Karlovešťanka, ktorá býva presne oproti krčme, nám na rozdiel od nášho čitateľa tvrdila, že žiaden hluk ju neruší, ďalšia "suseda" zase vysvetlila, že podvečer je situácia úplne iná - keď prechádza okolo, opitých štamgastov vraj počuje už z diaľky. Krčma je otvorená od rána a podľa otváracích hodín, ktoré sme si pozreli pri vstupe, končí zvyčajne o deviatej večer, len v piatok a v sobotu o desiatej.

Zdroj: Marián Dekan

​Vonku sa fajčí aj popíja, prázdne poháre na parapete okna však výčapníčka rýchlo pozbierala.

Zisťovali sme, či karloveská samospráva eviduje sťažnosti na hlučných štamgastov tohto pubu, ale nič také nám hovorca Branislav Heldes nepotvrdil. Pripomenul, že priestor je v správe Bratislavskej teplárenskej spoločnosti, a nespokojným susedom odkázal: „V prípade porušenia VZN je potrebné bezodkladne kontaktovať mestskú políciu, ktorá má kompetenciu zasiahnuť.“

Ešte lepšie je však najskôr upozorniť na problém majiteľa či prevádzkovateľa krčmy a snažiť sa o dohodu „v mieri“.

(ac)

Páčil sa vám článok?