Chcete pomôcť školákom v núdzi? Zbierku pomôcok rozbehla aj Karlova Ves

26.8.2023
0
Základné školy veľkých mestských častí sa pripravujú na zápis prvákov - prvaci zapis

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Medzi bratislavské mestské časti, ktoré rozbehli zbierky školských pomôcok pre deti zo sociálne slabšieho prostredia, patrí aj Karlova Ves. Pomôcky môžete nosiť až na troch miestach. Mestská časť o tom informuje na sociálnej sieti.

Nevyužité písacie potreby, zošity, papiere, rysovacie potreby, výtvarné pomôcky, školské tašky, peračníky, kalkulačky, elektroniku či už notebook, tablet alebo príslušenstvo. To všetko môžete priniesť v rámci zbierky pre školákov v núdzi na jedno z troch zberných miest v Karlovej Vsi do 15. septembra.

"Cieľom zbierky je pomôcť rodinám zo sociálne slabšieho prostredia pri zabezpečení pomôcok, ktoré budú ich deti nevyhnutne potrebovať na ďalší školský rok," priblížila mestská časť. 

Jedno zo zberných miest sa nachádza v karloveskej sociálnej výdajni na Lackovej 4 a školské pomôcky sem môžete priniesť po predchádzajúcom telefonickom dohovore na číslach 0908 322 178 alebo 0940 637 101.

Školské pomôcky, ktoré by ste chceli darovať, môžete priniesť aj na miestny úrad na oddelenie sociálnych vecí kedykoľvek cez stránkové dni počas úradných hodín. Ďalšie zberné miesto sa nachádza v Rodinnom centre Dlháčik na Majerníkovej 60. Aj tu je potrebné sa vopred dohodnúť a to telefonicky na čísle 0940 503 444 v čase od 9.00 do 18.00 h alebo mailom na adrese info@dlhacik.sk.

Zbierku organizuje Karlova Ves v spolupráci s Bratislavskou arcidiecéznou charitou.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?