V nedeľu sa uskutoční beh s cieľom zvýšiť povedomie o ochrane lesa

23.4.2023

Zdroj: sitinskybeh.sk

Páčil sa vám článok?

V nedeľu sa v blízkosti útulku Slobody zvierat v Bratislave uskutoční beh s názvom Koruna Sitinského lesa. Cieľom podujatia je zvýšiť povedomie o potrebe ochrany lesného ekosystému, konkrétne v lokalite, nachádzajúcej sa v blízkosti bratislavského útulku.

Beh organizuje občianske združenie (OZ) Priatelia Sitinského lesa v spolupráci so Slobodou zvierat. Informovala o tom koordinátorka kampaní Slobody zvierat Kristína Devínska.

"Výťažok zo štartovného poputuje tento rok opusteným zvieratám, ktorých je v Slobode zvierat aktuálne viac ako 200," povedala Devínska. Združenie plánuje z finančného daru zabezpečiť špeciálne klietky na odchyt voľne žijúcich mačiek.

Prví bežci v kategórii muž/žena vyštartujú v nedeľu o 10.00 h. Neskôr, o 11.35 h, sa na štartovaciu rovinku postavia pretekári v disciplíne beh so psom. Štart aj cieľ sa bude nachádzať v blízkosti útulku Slobody zvierat. Celá trasa bude mať podľa Devínskej dĺžku päť kilometrov. Bežať sa bude po lesnom povrchu s prevýšením viac než 220 výškových metrov.
Koruna Sitinského lesa bude mať svoje špecifiká. Pôjde napríklad o ručne vyrezávanú putovnú korunu a ďalšie ručne robené ocenenia pre najlepších bežcov. "Unikátne značenie bude opakovateľne použiteľné aj pre ďalšie ročníky," priblížila Devínska.

Účastníci behu tiež dostanú ekologický štartovný balíček v textilnej taške s dizajnom, ktorý navrhli študenti Školy umeleckého priemyslu Josefa Vydru.

(TASR)

Páčil sa vám článok?