Karlova Ves odstránila z ciest v svojej správe vyše 50 vrakov

26.1.2022
Petržalku hyzdia vraky áut. prečo ich nie je možné jednoducho odpratať? - 20170504_133347
Páčil sa vám článok?

V roku 2021 odstránila samospráva bratislavskej Karlovej Vsi z ciest tretej a štvrtej triedy, ktoré sú v jej správe, 55 autovrakov. Mestská časť o tom informuje na sociálnej sieti.

„V prípade 13 vozidiel, ktorých majitelia nereagovali na výzvu, odtiahla vrak zmluvná odťahová spoločnosť. Zvyšných 32 majiteľov zareagovalo na výzvu a staré nepojazdné vozidlo odstránili z verejného priestranstva na vlastné náklady," dodáva samospráva.

Mestská časť informuje aj o tom, že vraky na Majerníkovej ulici rieši hlavné mesto, keďže táto komunikácia je v správe magistrátu. Navyše tam neznámy páchateľ na jeseň poprepichoval pneumatiky na odstavených vozidlách. Keďže správcom tejto komunikácie je hlavné mesto, Karlova Ves sa obrátila na magistrát so žiadosťou o riešenie situácie.

„Hlavné mesto eviduje na Majerníkovej ulici celkovo 12 vozidiel. Vyvesili sme na ne 60-dňovú výzvu na odstránenie. Odstraňovanie týchto vozidiel bude zmluvná spoločnosť vykonávať postupne. Očakávame, že problémy s riešením vrakov v Bratislave sa vyriešia po zavedení systému regulovaného parkovania,“ informovala o riešení situácie ešte bývalá hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

(TASR, fb)

Páčil sa vám článok?