Bufet na Partizánskej lúke začnú tento týždeň rekonštruovať - takto by mal vyzerať...

26.1.2022

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Bufet pri amfiteátri na Partizánskej lúke v bratislavskom lesoparku začnú tento týždeň rekonštruovať. Budova po 15 rokoch získa kvalitnejší interiér, opraví sa tam všetko od podláh cez elektrinu, vodu až po vzduchotechniku a vybavenie kuchyne. Náklady sú vyčíslené na vyše 300.000 eur.

„Vylepšíme aj posedenie v exteriéri. Po oprave bufetu tu pribudne aj zastrešenie, ktoré bude svojou farbou odkazovať na neďaleký Červený most. Steny bufetu obložíme červeným smrekom," priblížil bratislavský magistrát. Opravou prejdú aj okolité povrchy a pribudnú tam nové stromy. Obnova bufetu počíta s ekologickou formou prevádzky, minimálnym odpadovým hospodárstvom aj minimálnymi energetickými nárokmi na prevádzku. „Po skončení prác sa uskutoční verejná súťaž na prevádzkovateľa bufetu a počas júna by mohol byť bufet opäť otvorený," spresnilo mesto.

Projekt je súčasťou programu obnovy verejných priestorov v Bratislave s názvom Živé miesta. Pri obnovenom bufete plánujú vybudovať aj klzisko zo syntetického ľadu. Slúžiť má na rekreačné korčuľovanie návštevníkov bratislavských mestských lesov, ktoré vzhľadom na použitú technológiu plochy klziska nemá byť obmedzené len na zimnú sezónu.

Zdroj: MIB

(TASR)

Páčil sa vám článok?