FOTO: Ako napredujú práce na multifunkčnom parku v Karlovej Vsi?

8.9.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Pri električkovej radiále na Karloveskej ulici sa už rysuje nový multifunkčný park, ktorý ponúkne svojim návštevníkom naozaj rozmanité možnosti vrátane tých športových. Nebude chýbať ani skatepark, rôzne preliezky či dažďová záhrada

Nový park vzniká na pozemku za benzínovou pumpou Shell, kde už vlani vysadili sakurovú alej  (sakury darovalo mestu japonské veľvyslanectvo v rámci projektu 10 000 stromov). Budúci park je riešený v horizontálnom rozmiestnení viacerých športových stanovísk a bude "obkreslený" bežeckou dráhou. Vo vnútri parku vybudujú skatepark s tribúnou na sedenie, cross-fit alebo parkour plocha. Na opačnom konci od skateparku bude detské ihrisko so šmykľavkou či malým tunelom pre najmenších.

Ako sme sa presvedčili, práce na parku napredujú, no pôvodne avizovaný termín dokončenia august 2021 zjavne dodržaný nebude. "Postupne sa v parkovej časti realizuje ďalšia výsadba so zelenými záhonmi, pribúdajú chodníky a pozemné športové plochy. Pri realizácií sa zistilo, že v danom území sa nachádza viac stavebnej sute ako zeminy, preto sa pristupuje aj k obnove substrátu pre výsadbu, tak aby bola vhodná pre novú výsadbu. Ďalšia výsadba pribudne po skompletizovaní športoviska v období vegetačne vhodnom na výsadbu ešte v priebehu tohto roka," vyjadril sa pre banoviny.sk riaditeľ Sekcie mestských štúdií MIB Marcel Dzurilla.

Skatepark, ktorý bude súčasťou parku, vzišiel z iniciatívy mestskej časti Karlova Ves a jej spolupráce so skateboardovou komunitou. Zaujímavým prvkom v parku bude takzvaná dažďová záhrada, ktorá má prirodzene oddeľovať vodný spád na hranici parku od jeho ostatných funkcií. V dažďovej záhrade bude vysadená zeleň, ktorá dokáže zniesť aj veľké množstvo vody, ktoré sa tu bude v čase prívalových zrážok zhromažďovať a postupne vsakovať. 

FOTOGALÉRIA:

Do parku sa bude vchádzať smerom od električkovej trasy cez sakurovú alej, kde si obyvatelia budú môcť oddýchnuť na novej bratislavskej lavičke. Okrem lavičiek budú na promenáde pri parku napríklad stojany na bicykle podľa nového dizajnu.

Vytvorenie multifunkčného parku zabezpečuje Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) v spolupráci s mestskou časťou Karlova Ves a magistrátom.

(ms)

Páčil sa vám článok?