FOTO: Ujo Vilo pracuje v bratislavskej ZOO už vyše 30 rokov a je populárnejší než niektoré zvieratká...

24.7.2021

Zdroj: FB ZOO Bratislava

Páčil sa vám článok?

Do bratislavskej ZOO nastúpil v roku 1990, keď si v novinách všimol inzerát na voľnú pracovnú pozíciu. A hoci dovtedy robil v živote všeličo - od smetiara až po taxikára, tak napokon našiel svoje poslanie v starostlivosti o zvieratá. Vo svojom rajóne má napríklad aj nosorožce, ktoré mu doslova žerú z ruky. A pamätajú si ho dokonca aj mnohí dospelí, ktorí dnes chodia do ZOO so svojimi deťmi...

"Toto je náš kolega Vilo. Na prvý pohľad pôsobí drsne, je celý potetovaný a na krku nosí veľkú reťaz. A pritom je to dobrák od kosti!," opísali ho na facebookovej stránke ZOO Bratislava, ktorej poskytol aj niekoľko fotografií zo svojho bohatého archívu. Pracuje tu už vyše 30 rokov, teda dlhšie, než sú niektorí jeho mladší spolupracovníci na svete. Všetci o ňom vedia, že zvieratá by nevymenil za nič na svete! 

"Hlavne tie vo svojom rajóne - najmä nosorožce, s ktorými sa zžil od samého začiatku. Stará sa aj o milované hyeny, kone przewalského či pštrosa Honzu. Ten veľmi nerešpektuje naše ženské kolegyne, iba Vila. Niečo na ňom proste je. Dodnes ho tu oslovujú ľudia, ktorí si ho pamätajú ešte ako deti, a teraz sem chodia na návštevu so svojimi vlastnými," napísali pracovníci ZOO na spomínanú FB stránku. 

​"Voľakedy tu návštevníkov vozil na veľkom autisku do kopca a s gepardom hrával futbal. To boli časy! Milý Vilo, ďakujeme ti za to, aký si, aj za to, s akou láskou sa staráš o zvieratá z našej ZOO," dodali.

Pozrite si v našej galérii fotografie, na ktorých je ujo Vilo so svojimi štvornohými kamarátmi:

​(ars)

Páčil sa vám článok?