V Karlovej Vsi sa zrazili električky - došlo aj k zraneniu ženy a MHD bola obmedzená

24.5.2021

Zdroj: FB Revizori Bratislava

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Karlovej Vsi na Botanickej ulici sa zrazili v pondelok ráno električky. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) a zároveň upozorňuje na obmedzenia v MHD. V úseku premáva náhradná autobusová doprava.

Električkové linky MHD 4 a 9, jazdiace z centra mesta do Karlovej Vsi, boli skrátené po tunel. "Medzi konečnými Pri kríži a Kútiky premávajú električky linky 4. V úseku Malá scéna, Kútiky a späť premávajú autobusy X4," spresnil dopravca. "Vodič električky linky 9 vrazil do pred ním jazdiacej električky linky 4. V dôsledku zrážky došlo aj k vykoľajeniu vozidla," spresnila Melcerová. Pri nehode dvoch električiek na Botanickej ulici sa zranila staršia žena. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.  "Záchranári ošetrili ženu s úrazom dolnej končatiny a pri vedomí ju previezli do nemocnice," spresnila hovorkyňa.

Viacerí vodiči prostredníctvom dopravných aplikácií zároveň hlásili, že na Botanickej a v okolí sa tvoria kolóny. Krátko po deviatej hodine už cestujúci MHD na sociálnych sieťach hlásili, že električková doprava už v oboch smeroch opäť normálne funguje. Dopravný podnik Bratislava (DPB) predpokladá škody po rannej zrážke dvoch električiek v bratislavskej Karlovej Vsi v desiatkach tisíc eur.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

"Obaja vodiči električiek boli podrobení vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, tie sa skončili s negatívnym výsledkom," informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Spôsobenú škodu odhadla polícia zhruba na 80.000 eur. "Vyšetrovaním presných príčin a okolností, za akých k nehode došlo, sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV," podotkol Szeiff.

(TASR)

Páčil sa vám článok?