Na novej zastávke na Riviére sa zasekol trolejbus

23.11.2020
0

Zdroj: Ján H.

Páčil sa vám článok?

Čerstvo zrekonštruovaná Karloveská radiála priniesla so sebou i vylepšenia a zvýšenie komfortu pre cestujúcich. Príkladom má byť aj zastávka Riviéra. Dnes tu však došlo k nemilej udalosti. Na zastávke sa svojím podvozkom zasekol trolejbus a zablokoval ju.

Zastávka Riviéra (predtým Molecova) je riešená ako integrovaná prestupná zastávka, ktorá má minimalizovať kolízny prestup. Teda pri prestupovaní z električky na autobus či trolejbus nemusíte prejsť cez cestu, ich zastávky sú umiestnené vedľa seba. Dnes sa však na jednej svojím podvozkom zasekol trolejbus.  

"Uväznený" trolejbus nafotil Bratislavčan Ján. Podľa všetkého vozidlu zlyhala hydraulika, ktorou mal vodič pred odchodom zo zastávky nadvihnúť podvozok (znižuje sa pre bezbariérové nastupovanie). Podľa diskusie na sociálnej sieti trolejbus blokoval zastávku minimálne 15 minút (vtedy svedok z miesta odišiel), vodič sa snažil zatiaľ neúspešne problém odstrániť.

Zdroj: Ján H.

Trolejbus nedokázal opustť zastávku.

"Udalosť na linke č. 33 bola nahlásená o 11:21 h. Trolejbus zostal stáť z dôvodu poruchy. Na miesto bol poslaný dispečer a pojazdná dielňa. Dispečer zabezpečil prejazd linky 33 na cestnej komunikácii, po ktorej jazdia osobné motorové vozidlá (tzn. trolejbusy nezastavovali na integrovanej zastávke, ale na ceste pre autá). Tým pádom nebola prerušená premávka vozidiel linky 33. Dispečer informoval cestujúcich o uvedenej skutočnosti priamo na zastávke," prezradila nám hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová. 

Zdroj: ms

Integrovaná zastávka.

(ms)

Páčil sa vám článok?