Rekonštrukcia Dúbravsko - Karloveskej radiály: Toto sú novinky pre vodičov

7.9.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia Dúbravsko - Karloveskej radiály už niekoľko mesiacov výrazne komplikuje dopravu v západnej časti Bratislavy. Aktuálne však práce na niektorých miestach postúpili. Čo sa pre vodičov mení?

Ako na sociálnej sieti informovalo hlavné mesto a primátor Matuš Vallo, na úseku medzi Molecovou a tunelom dochádza k viacerým zmenám. Pravidelní vodiči si už zrejme všimli, že odbočka na Devínsku cestu pri Riviére (i odbočka z Devínskej cesty na Karloveskú) sú od 2. septembra prejazdné. Dochádza však aj k ďalším zmenám.

Od dnes (pondelka) je opäť otvorené aj odbočenie z Botanickej pod mostom Lafranconi na Patrónku. Od utorka by malo byť možné aj odbočenie z Karloveskej (v smere z centra) na Molecovu, teda odbočka pred Lidlom smerom hore na Dlhé diely.

"Kým dôležitú odbočku na Devínsku cestu sme k prvému dňu školského roka otvorili, odbočenie z Karloveskej z centra na Molecovu, opäť kvôli zle riešenému odvodneniu križovatky v pôvodnom projekte z roku 2015, otvoriť možné nebolo. Za čo sa ešte raz ospravedlňujeme," vysvetlil Matúš Vallo.

"K začiatku školského roka, kedy nastáva najväčší nápor na dopravu, sme trvali na tom, aby zhotoviteľ zabezpečil dokončenie niektorých kritických úsekov, aby sme aspoň sčasti odľahčili dopravu. Tieto termíny však nie sú súčasťou zmluvy a nie je ich možné pod zmluvnou pokutou vyžadovať. Preto sme požiadali, aby všetky kapacity dodávatelia prioritne orientovali na tieto úseky," informoval ešte primátor.

Problémom je i to, že v súčasnej situácii stoja v zápchach spolu s autami i autobusy, takže využitie MHD neprináša na týchto miestach také výhody, ako bývalo využitie električky, ktorá obchádzala vzniknuté kolóny. Ďalšou dôležitou informáciou je, že od stredy 9. septembra spustia na niektorých úsekoch na Karloveskej a Molecovej v smere do centra bus pruhy. Tie by však nemali ovplyvniť individálnu automobilovú dopravu.

(ms)

Páčil sa vám článok?