Zakliaty úsek? Na Botanickej bola tma ako v rohu, k tomu vypukol požiar, doprava stála

21.8.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Rekonštrukciu Karloveskej radiály, konkrétne električkovej trate na úseku od tunela po Riviéru, sprevádza viacero problémov. Pre vodičov áut i cestujúcich v MHD sa prejazd po Botanickej ulici mení na skúšku nervov, no vo štvrtok o jedenástej večer ich prekvapila ďalšia nepríjemná udalosť. Pre požiar bol úsek úplne neprejazdný a aby toho nebolo málo, na rozkopanej ulici plnej jám už pár dní nesvieti verejné osvetlenie.

Ak zvyknete prechádzať v pravidelných kolónach autom popri Karloveskej radiále, možno ste si všimli, že úsek v okolí Riviéry (od Mosta Lafranconi) je v posledných dňoch ponorený do tmy. Nefunguje verejné osvetlenie, čo vzhľadom na rozsiahle rozkopávky, keď je prejazdný iba jeden jazdný pruh, vodičom komplikuje život. Vo štvrtok večer však tí, ktorí smerovali do Karlovej Vsi, ostali stáť úplne. Že sa deje niečo mimoriadne, naznačovali blikajúce majáky hneď niekoľkých hasičských a policajných áut. Na vozovke stálo i viacero autobusov MHD, ako vidno i z úvodnej fotografie. "Išlo o požiar rozvodovej skrine," vysvetlila nám bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Keď sa kolóna áut pár minút nehýbala, mnohí, vrátane vodičov autobusov MHD, čakanie vzdali a za Mostom Lafranconi prešli cez prejazd do opačného smeru a do cieľa cesty sa vybrali zrejme cez Patrónku. Po čase sa však kolóna rozhýbala. 

Zdroj: ms

​Na mieste zasahovali hasiči, ulica  je rozkopaná a už pár dní neosvetlená.

"O 23:06 h nahlásil na dopravný dispečing vodič linky č. X5, že stojí na Botanickej ulici a hasiči uzatvorili vozovku (požiar rozvodnej skrine ZSE). Na miesto udalosti bol poslaný dispečer HAX-115. Z tohto dôvodu bola prerušená premávka autobusov liniek č. X5, X33, 32 a 29 na Botanickej smer Karloveská v čase od 23:06 do 23:18," vysvetlil nám situáciu Matej Michlík, vedúci odboru marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava.

Zdroj: ms

​Na mieste nechýbal dopravný dispečing.

Či majú požiar i nefunkčné osvetlenie súvislosť s prácami na rekonštrukcii Karloveskej radiály, sme zisťovali na magistráte. "Rozvodovú skriňu niekto úmyselne podpálil, išlo o vandalizmus a nesúvisí to s rekonštrukciou Dúbravsko-karloveskej radiály. Čo sa týka verejného osvetlenia, toto môže byť dočasne nefunkčné kvôli prekládke káblov, ktoré si vyžaduje rekonštrukcia," vysvetlila jeho hovorkyňa Katarína Rajčanová.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie