FOTO a VIDEO: Koľajnice na Karloveskej radiále už nahradila jama

10.5.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Práce na rekonštrukcii Karloveskej radiály v úseku medzi tunelom a Molecovou (Riviera) pokročili. Po starých koľajniciach na tejto dôležitej bratislavskej dopravnej tepne už niet ani stopy.

Hoci je nedeľa, práce chvalabohu pokračovali i dnes. Stroje na Botanickej ešte prehlbovali jamu, pohybovali sa tu i robotníci, ktorých sme zastihli počas prestávky na jedlo. Keďže je voľný deň, na mieste sa netvorili žiadne kolóny, ktoré inak vodičom značne komplikujú život.

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH sa začala 22. júna 2019. Realizuje ju vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála. Modernizáciu zaplatia z európskych peňazí. V rámci stavebných prác modernizácie sa doteraz zrealizovali dve etapy, a to od zastávky Molecova po obratisko Kútiky a od obratiska po Záluhy (Damborského). Teraz sa realizuje posledná etapa, práce by mali podľa plánu ukončiť v priebehu septembra.

FOTOGALÉRIA (Karloveská radiála, Botanická, v nedeľu 10. mája):

V súvislosti s prácami na radiále však vznikajú v pracovných dňoch na Botanickej i nábreží rozsiahle kolóny. Tvoria sa najmä podvečer v smere do Karlovej Vsi.  Spôsobuje ich zúženie jazdných pruhov. Kolóny sa nedajú obísť ani prostredníctvom MHD, musí v nich stáť i náhradná autobusová doprava. 

Botanická v nedeľu 10. mája tesne predpoludním:

Magistrát sľubuje, že by sa situácia mala zlepšiť. "K dnešnému dňu sme vykonali niekoľko opatrení na zlepšenie dopravnej situácie. Zmenili sme dočasné dopravné značenia či signálny plán v križovatke Riviera. Tieto opatrenia by mali eliminovať dlhé kolóny v ranných hodinách v smere do mesta a zmenšiť meškania autobusov v smere z centra. Ďalšie opatrenia plánujeme zaviesť budúci týždeň," reagovala na naše otázky vo štvrtok 7. mája hovorkyňa magistrátu Katarína Jánošíková.

Práce na Karloveskej radiále:

(ms)

Páčil sa vám článok?