Toto sa vyzbieralo z detských pieskovísk v Karlovej Vsi

9.11.2018
0

Zdroj: fb Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Štandardná a pravidelná údržba detských pieskovísk v Karlovej Vsi priniesla pohľad na zamyslenie.

Mestská časť Karlova Ves včera na sociálnej sieti zverejnila fotografiu vyzbieraných odpadkov z detských pieskovísk. Tento odpad sa vyzbieral  počas  pravidelnej údržby v priebehu troch týždňov.  Deti sa tak konečne môžu hrať v čistejšom piesku. Avšak pri pohľade na odpadky je až zarážajúce, čo všetko sú ľudia schopní hodiť do detského pieskoviska, ktoré má slúžiť na hranie najmä malým deťom.

Ohlasy ľudí po zverejnení danej fotografie na seba tiež nenechali dlho čakať.

„Každý raz, keď som s malou von, sa nad tým pozastavujem! Aspoň detské ihrisko by malo byť pre niektoré veci tabu," napísala na sociálnu sieť pani Michaela.

„Vďaka za ľudí, ktorí také čistenie robia, vždy, keď nájdeme, tiež zoberieme a zahodíme. No ako to už bolo spomenuté, poznáme ihriská, kde dospeláci po večeroch nechodia, ale mládež, ktorá namiesto toho, aby použila kôš, ktorý majú pár krokov od seba a niekedy len meter, aj tak hodia špak či iný odpad na zem alebo do pieskoviska. Dokonca sme viackrát videli v neohradených pieskoviskách sa hrať psov a ich majitelky sa rozprávali vedľa nich," vyjadril sa pán Peter.

Nám len ostáva dúfať, že sa z tohto pohľadu viacerí poučíme a budeme si pieskoviská a plochy na hranie pre deti viac vážiť a starať sa o ne.

(bal)

Páčil sa vám článok?