FOTO: V Jarovciach dnes mali karneval – starosta Jozef Uhler prišiel prezlečený za Škóta!

5.3.2019

Zdroj: MČ Jarovce

Páčil sa vám článok?

Posledný deň pred začiatkom pôstneho obdobia sa v mestskej časti Bratislava – Jarovce konal karneval, do ktorého sa aktívne zapojil aj starosta Jozef Uhler. Ten sa obliekol do tradičného škótskeho odevu... Čo tým sledoval?

"Dnes na úrade takto. Niežeby som mal tajnú záľubu v sukniach (na ženách samozrejme áno!, ale pristihol som sa, ako všade škrtím rozpočet," napísal Jozef Uhler k svojej fotografii z dnešného karnevalu v Jarovciach, ktorú zverejnil na svojom facebookovom profile.

Zdroj: MČ Jarovce

Bratislavským novinám prezradil, že v Škótsku bol v januári a ich národné oblečenie aj s tradičným kiltom (sukňou) si odtiaľ priniesol. "Pochopiteľne, že som mal pod ním spodnú bielizeň. Nechcel som riskovať  prípadné nachladnutie," ubezpečil nás starosta Jaroviec. Ten však pripustil, že sa občas v mestskej časti musí chovať ako typický Škót, ktorý je povestný svojou šetrnosťou. "Od nástupu do funkcie tiež šetrím, kde sa len dá," s úsmevom povedal Uhler.     

Podľa starostu je karneval v Jarovciach vždy pred začiatkom pôstu, ktorý na Slovensku štartuje tzv. Popolcovou stredou.

Zdroj: MČ Jarovce

​"V niektorých dedinách bývajú takéto podujatia cez víkend, ale u nás si ľudia radšej zoberú v zamestnaniach dovolenky, len aby sa mohli v utorok zúčastniť na karnevale," vysvetľuje Jozef Uhler. Po tradičnom sprievode cez obec býva zábava, ktorá väčšinou trvá v Jarovciach až do polnoci. 

(ars) 

Páčil sa vám článok?