Skvelá novinka v Bratislavskom kraji: Špičkové športovisko môžete mať iba pre seba

4.2.2024

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj zavádza centrálny rezervačný systém, vďaka ktorému budete môcť využívať ihriská či bazény v celom kraji. Do systému už zaradili úplne nový športovo-rekreačný areál v Dúbravke, ale nielen ten. Čo všetko je v ponuke a ako sa dá objednať konkrétne športovisko?

Moderný športovo-rekreačný areál, ktorý Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vybudoval v Dúbravke pri „svojej“ elektrotechnickej priemyslovke na ulici Karola Adlera, má veľkorysú plochu takmer 14-tisíc štvorcových metrov, a čo je tiež dôležité, využívať ho môže aj verejnosť. „Manažérom športoviska je samotná župa, ktorá zabezpečí, aby bolo dlhodobo udržiavané, čisté a strážené,“ informovala nás hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Areál má byť otvorený stále, počas pracovných dní aj víkendov. Nachádza sa v ňom napríklad veľké a malé futbalové ihrisko, bežecký ovál, tenisový kurt, multifunkčné ihrisko, telocvičňa, lezecká stena či workoutová zóna, ale nájdete tu i mobiliár slúžiaci na posedenie a relax. Nechýbajú priestory pre šatne, sociálne zázemie pre verejnosť vrátane toaliet či bufet s prestrešením. Súčasťou obnovy bola tiež revitalizácia zelene a výsadba stromov, celkové náklady dosiahli takmer 1,5 milióna eur.

Zdroj: BSK

​Centrálny rezervačný systém umožní využívať ihriská či bazény v celom kraji. Zatiaľ je doň zaradený športovo-rekreačný areál na Adlerke v Dúbravke (na foto) a areál Obchodnej akadémie v Novom Meste.

Cez nový centrálny rezervačný systém si budete môcť veľmi jednoducho objednať niektoré zo športovísk na Adlerke na konkrétny dátum a čas, stačí kliknúť na webový portál rezervacie.bratislavskykraj.sk. Podľa cenníka uvedeného na webe vyjde hodinový prenájom veľkého futbalového ihriska na 75 eur, malého futbalového ihriska 12 eur, prenájom multifunkčného ihriska (volejbal, basketbal) stojí 12 eur na hodinu a tenisového kurtu 9 eur na hodinu. Nie vždy však treba za využívanie ihrísk platiť, v rámci každého dňa nájdete aj časové sloty, kedy si tu môže ktokoľvek zašportovať úplne zadarmo. „Všetky získané peniaze zostanú škole, použijú sa na zabezpečenie správy, údržby a čistenia areálu.,“ doplnila Lucia Forman.

Zdroj: BSK

Hodinový prenájom veľkého futbalového ihriska na Adlerke vyjde 75 eur, malého ihriska na 12 eur na hodinu, nie vždy však treba platiť.

V rezervačnom systéme je už zaradený takisto areál Obchodnej akadémie na Račianskej ulici v Novom Meste, kde sa dá prenajať multifunkčné ihrisko bez osvetlenia (plus šatne, sprchy a WC) za 25 eur na hodinu a s osvetlením za 30 eur na hodinu, ale takisto telocvičňa (plus šatne, sprchy a WC), a to za 40 eur na hodinu.

Do rezervačného systému, ktorý župa spustí už čoskoro, budú podľa hovorkyne postupne pribúdať ďalšie moderné ihriská a bazény v kraji. „Je veľká škoda, ak sú školské ihriská po vyučovaní a počas víkendov zamknuté. Naším cieľom je, aby sa využívali na maximum a slúžili nielen žiakom, ale celej komunite,“ zdôraznil šéf kraja Juraj Droba pri otváraní športoviska na Adlerke. „Dovolím si povedať, že sme týmto projektom odštartovali novú éru športovísk 21. storočia,“ uviedol.

(ts, ac)

Páčil sa vám článok?