FOTO: Bratislavčania počas horúceho dňa zaplnili kúpaliská

5.7.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Horúce nedeľné počasie dnes vylákalo tisíce Bratislavčanov mimo ich byty či domy. A keďže obchody v nákupných centrách boli zatvorené (Sviatok sv. Cyrila a Metoda) a na mnohé aktivity v exteriéri bolo priteplo, prejavilo sa to na návšteve kúpalísk. Tie praskali vo švíkoch.

Pred vstupom na najznámejšie bratislavské kúpalisko Zlaté piesky sa tiahol dlhý rad čakajúcich na lístky. I v areáli ste samozrejme natrafili na veľké množstvo ľudí. Na Zlatých to skrátka vyzeralo ako na vrchole sezóny niekde pri mori. 

Pozreli sme sa aj, koľko zaplatíte v miestnych bufetoch. Prakticky pred každým z nich sa tvoril rad. Ľudia si po mesiacoch vychutnávali typický kúpaliskový fast food. Za bežný hot dog 1,70 eura, maxi hot dog 2,50, hranolky (200 g) 3 eurá či v inom bufete (100 g) aj s tatárskou či kečupom za 1,90 eura. Čapovanú veľkú plzeň dostanete za 2,00 eura, kofolu za 1,50, radler 1,90. Cigánska pečienka vás vyjde na 4,50. Na langoš si pripravte 2,50 eura plus každá príloha (syr, kečup, smotana, tatárska) stojí ďalších 50 centov.

FOTOGALÉRIA (Zlaté piesky):

​Rovnako plno bolo aj na najnavštevovanejšom umelom letnom kúpalisku v Bratislave, Rosničke v Dúbravke. Rad čakajúcich sa pred kúpaliskom tvoril ešte aj popoludní. Taktiež možnosť vykúpať sa využilo veľké množstvo ľudí, no miesto by ste tu stále našli.

Koronavírusu sa návštevníci kúpalísk nebáli, o dodržiavaní dvojmetrových odstupov však nemohlo byť niekedy ani reči. "Nemôžeme byť stále zavretí doma," vysvetlil nám jeden pán. "Ano, je tu veľa ľudí, ale verím, že tu nikto nie je chorý," povedala nám ďalšia návštevníčka. Hlavu nad tým, kam si umiestni deku, si podľa jej slov veľmi nelámala. "Nie, nebojím sa. Bola som aj na Zlatých pieskoch, aj na Matadorke, všade je plno a pôjdeme aj do Chorvátska, chceme si užiť leto," povedala nám ďalšia.

FOTOGALÉRIA (Rosnička):

(ms)

Páčil sa vám článok?