V Dúbravke dnes začnú rozdávať obyvateľom rúška - pomôžu aj nemocniciam na Kramároch

20.3.2020

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava-Dúbravka trpí ako každá samospráva nedostatkom ochranných pomôcok. Zverejnila preto výzvu na šitie rúšok a už dnes budú prvé z nich odovzdané obyvateľom, opatrovateľkám a špeciálna zásielka s detskými i dospelými putuje aj na bratislavské Kramáre.

"Podarilo sa nám zohnať materiál, preto sme poprosili Dúbravčanky, či by nám pomohli. Aktuálne je do tejto aktivity zapojených viac než 20 dobrovoľníčok, ktorým by som chcel aj touto cestou poďakovať,” hovorí Martin Zaťovič starosta mestskej časti Bratislava-Dúbravka.

Obyvateľky, staršie dámy i mladšie dievčatá, riaditeľky či učiteľky materských a základných škôl denne usilovne pracovali, aby vyrobili čo najviac ochranných prostriedkov pre tých najzraniteľnejších, seniorov či dlhodobo chorých. Tým pôjde značná časť rúšok. Dostupné však budú každému, kto ich potrebuje.

Dúbravčania si po ne môžu prísť pred budovu Miestneho úradu na Žatevnej ulici č.2. Pondelok do 17-tej, utorok do 15-tej, stredu, štvrtok do 16-tej a piatok do 12-tej.  Mestská časť zároveň prosí obyvateľov, aby mysleli aj na ostatných a brali si naozaj len potrebné množstvo rúšok.

(ts)

Páčil sa vám článok?