Výkup pozemkov pre rozšírenie Harmincovej ulice je takmer ukončený

1.10.2019

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Výkup pozemkov pre rozšírenie Harmincovej ulice v bratislavskej Dúbravke je takmer ukončený. Zo 14 pozemkov potrebných na rozšírenie ulice už mesto vlastní 13 a chýbajúci posledný pozemok chce samospráva vo veľmi krátkom čase vyriešiť.

"Verím, že v dohľadnej dobe budeme môcť Harmincovu začať rozširovať," informuje na sociálnej sieti bratislavský primátor Matúš Vallo. V prípade Harmincovej ide podľa primátora okrem zlého stavu cesty hlavne o to, že dva pruhy nedokážu zabezpečiť plynulé spojenie tejto časti Dúbravky s obchvatom mesta a tvoria sa na nej zápchy. "Rozšírenie ulice je problematické hlavne pre vlastnícke vzťahy k okolitým pozemkom," podotkol Vallo. V pláne je zmeniť túto ulicu na štyri pruhy. Magistrát avizuje, že po rokoch je už blízko cieľa a zo 14 pozemkov potrebných na rozšírenie ulice už vlastní 13.

Prvé pozemky pre rozšírenie Harmincovej ulice sa v spolupráci s mestskou časťou podarilo vykúpiť investorovi, ktorý v lokalite stavia bytový komplex. O ďalšie výkupy sa mal postarať magistrát. Poslanci bratislavského mestského zastupiteľstva na začiatku novembra 2017 schválili prostriedky na kúpu parciel. Územné rozhodnutie pre rozšírenie komunikácie bolo vydané už v roku 2007.

Celková suma z rozpočtu hlavného mesta alokovaná na realizáciu rozšírenia Harmincovej ulice predstavovala v roku 2017 sumu 133.000 eur a Generálny investor Bratislavy (GIB) začal s procesom výkupu a majetkovo-právneho usporiadania pozemkov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?