V Dúbravke sa bude hodovať na pódiu, v múzeu, na ľade i v kotolni

23.9.2019

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Dúbravské hody na tri dni zmenia život v mestskej časti. Oživia jej ulice a rôzne miesta, okrem hlavného programu prebehnú totiž aj mnohé sprievodné podujatia a akcie. Tradične sa konajú okolo sviatku Kozmu a Damiána a každoročne sú očakávané a navštevované. Tento rok Dúbravka na hody pozýva v dňoch od 27. do 29. septembra 2019.

Možno práve preto sú iné, výnimočné. Dúbravské hody. Hudbou, tancom, športom, stánkami totiž žije celá mestská časť. Dúbravka už tradične hoduje v starej časti aj pred Domom kultúry v Dúbravke, na klzisku, pri šachovnici, v múzeu, pri varení guláša, pri tvorení, speve, tanci a samozrejme, že aj pri burčiaku.

Podobne ako predchádzajúce štyri ročníky vsadila mestská časť Bratislava-Dúbravka nielen na zvučné mená v programe, ale najmä na rôznorodosť a pestrosť, aby si v programe každý našiel to svoje, pričom sa nezabúda ani na tradície, hodový sprievod, strihanie strapca a slávnostnú omšu v starom dúbravskom Kostole sv. Kozmu a Damiána.

Zdroj: MČ Dúbravka

Koncerty pre mladých, divadielka a zábava pre najmenších, hudba a tanec pre seniorov, šport, remeslá, súťaže. Program prebieha na dvoch pódiách - väčšie pri Dome kultúry Dúbravka a komornejšia scéna bude v starej časti Dúbravky na Žatevnej ulici pri požiarnej zbrojnici. Obľúbenou už niekoľkoročnou novinkou je sobotný Remeselný dvor v Dúbravskom múzeu na ulici Pod záhradami s ukážkami a učením tradičných remesiel.

„V programe myslíme na to, aby si každý našiel to svoje, deti, juniori aj seniori,“ pozýva starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Piatkový večer pri dome kultúry bude lákadlom skupina No Name, sobotné doobedie má už tradične patriť deťom a potom tradíciám, večer zas zvučným menám – skupiny Medial Banana, Polemic, hviezda Superstar Tereza Mašková.

Zdroj: MČ Dúbravka

​Pred kultúrnym domom bude program i hodové stánky od piatkového poobedia až do nedele. V sobotu sa rozbehne program aj v starej Dúbravke. Okrem súčasných hviezd a noviniek v programe nevynechá Dúbravka ani tradície, nebude chýbať ani obľúbená súťaž vo varení guláša pri kultúrnom dome či očakávaný dúbravský sprievod spolu s veľkým strapcom hrozna.

„Aj tento rok pozývame do sprievodu aj všetky organizácie, združenia, športové kluby, školy z našej mestskej časti, aby sa predstavili a ukázali, čo všetko tvorí Dúbravku,“ dodáva starosta Martin Zaťovič. „Zároveň chcem prizvať na sprievod aj Dúbravčanov a všetkých, ktorí majú Dúbravku radi.“

Zdroj: MČ Dúbravka

Sprievod pôjde aj tento rok trasou od Domu kultúry na Žatevnú ulici, len jeho trasa bude nová – od kultúrneho domu na ulice Trhová, Drobného, Repašského na Žatevnú. Štart je o 13.00 od kultúrneho domu, o 13.45 sa po sprievode bude na Žatevnej strihať veľký hodový strapec. Druhý, tradičný, komornejší sprievod sa chystá v nedeľu o 10.00 a povedie od Žatevnej ulice do Kostola sv. Kozmu a Damiána na slávnostnú omšu.

(ts)

Páčil sa vám článok?